Jag älskar er alla

 
 
 
Landat hemma efter en intensiv dag. Känslomässig berg-& dalbana.
 
Min vecka har handlat mycket om en 8-årig ficka .. jag känner inte henne. Men jag känner med henne. Med allt som är jag. 100% Anna Idell känner med Nadine. Jag känner så mycket att det gör ont.
 
 
Allt började med ett meddelande när jag låg sjuk hemma för tvån veckor sedan. 
 
 
 
Svarta bokstäver, ord som landade i mitt medvetande .. känslan som översattes i mitt hjärta. Jag ringde Ida och sa:
- vad kan jag göra för Nadine?
 
 ( fina, fina, storhjärtade Ida med sin dotter Ronja som är Nadines bästis )
 
Det var liksom aldrig någon fråga om något annat .. jag sa till Ida där och då .. du kan inte skicka sådant till mig .. mitt hjärta går sönder. Såklart är jag med. 
 
Jag började direkt från min sjuksäng .. jag skickade ett meddelande till Sven-Erik Lindestam, Söderhamns kommunalråd och sa att det är för j-t - vi har en 8-åring som skall utvisas fast hon är född här och har levt hela sitt liv i Söderhamn .. vi måste göra något .. kan du snälla komma och hålla tal? På det svarade han: självklart!
 
Efter det har jag kontaktat en massa andra människor som kan göra skillnad genom att stötta lilla Nadine på olika sätt. Jag är så tacksam .. jag är så tacksam för er alla. Jag älskar er för de människor som ni är. Stora hjärtan. Kärlek för er medmänniska. Ingen prestige. Bara önskan om att osjälviskt vilja någon annan det finaste i livet - rätten till att få leva sitt liv. Det viktigaste .. ni vågar ta ställning.
 
 
 
Nadine. Hon är 8 år gammal .. hon älskar hundvalpar OCH spindlar. Det enda liv hon känner till är det hon har i Söderhamn. Ser ni henne? Hon har sin tillhörighet här, tillsammans med oss.
 
 
Idag tågade vi genom staden .. enhälligt genom begynnande snöstorm för en 8-årig flickas rätt till sitt liv. Tillsammans tågade vi för frihet och kärlek. För vi känner så med henne. Jag är stolt. Så stolt över civilkuraget jag såg idag. För den starka tron på rättvisa och den fria viljan till att ge.
 
 
Jag läste upp meddelandet jag fick från Ida för två veckor sedan som var uppstarten till demonstrationståget .. jag pratade om viljan till att ge och min Jonna var med mig och hon pratade om grundvärderingar och om hur viktiga de är. Jonna, jag älskar dig. Tack för att du är den du är.
 
 
 
 
Sven-Erik Lindestam, Söderhamns kommunalråd .. helt makalös dynamisk från talarstolen pratade han om mänskliga rättigheter och visade med hela handen vad som är det enda rätta i frågan om Nadine. Han tog en mycket klar ställning i frågan och applåderna slog upp i taket om och om och om igen .. Sven-Erik, tack från djupet av mitt hjärta för att du tar ställning och vågar stå upp för en åsikt som är så oerhört viktig. Hela vågen för dig. Tack för att du är du <3
 
 
 
Lilla, söta och modiga Nadine kom upp på scenen och berättade om hur det känns att vara i den situation hon befinner sig i. Jag tror att varenda hjärta drog efter andan en stund just där och då .. kärlek till dig lilla Nadine. Vi är alla så berörda av dig <3
 
 
Jamina Jansson .. underbara, fina Jamina .. som har ett hjärta stort att det rymmer en egen värld. Sjöng så att ögonen tårades och så att hjärtat snördes ihop .. tack, tack, tack för att du tog ställning och gav där det behövdes som mest idag .. hos lilla Nadine <3
 
 
 
Elin Forslund, tack för din undersköna sång .. den lämnade inte en människa oberörd .. tack för din kram efteråt men mest, tack för dina sista ord: säg till om jag kan hjälpa till mer. Elin, det är på grund av människor som dig som vi kan göra så mycket förändringar .. människor som ger utan att förvänta sig något tillbaka .. som känner med hjärtat och ser andra .. tack för att du spred ditt ljus idag till lilla Nadine <3
 
 
 
Det största tacket vill jag ge till ALLA människor som slöt upp vid Nadines sida idag. Jag älskar, älskar,älskar er alla. Till den dagen jag dör kommer jag att bära med mig bilden av en äldre dam som började prata med mig om Nadine, hon sa:
 
- Du vet, jag var en av de första som sa att jag skulle komma idag. Jag har egna barnbarn .. det är så förskräckligt så jag ville visa att jag bryr mig.
 
Hon sa: jag ville visa mig att jag bryr mig.
 
 
Det är så jag känner mitt Söderhamn .. fullt av kärleksfulla människor som ser, ger och agerar när en medmänniska behöver det som mest. Det är alldeles fantastiskt.
 
Jag älskar Söderhamn och alla människorna som på ett eller annat sätt har berört Nadine idag -  ni är alla de största hjältarna idag. Ni gav henne det viktigaste av allt i livet: samhörighet.
 
Kärlek // Anna
 

Mitt 2014

 JANUARI 2014
 
Snötäckta vidder och mitt vackra Söderhamn i vinterskrud. I hemlighet arbetade jag dygnen runt med de sista detaljerna för det som skulle komma att bli Centrum för alla. 
 
 
 Vi firade livet och vi firade att vi reste AU Marketing AB. Gädje, glädje, glädje.
 
FEBRUARI
 
 
 Följde med min fina pappa till Gävle. Datum 5 februari. Jag känner .. jag känner .. jag känner med varje cell i min kropp. Fortfarande. Texten jag la upp till bilden då:
Jag älskar sjukvården,men hatar livet när livsglädje finns men kroppen inte orkar & det inte finns något man kan göra för att bromsa svår sjukdom. Tänk på att livet är en gåva - förvalta det väl om du är frisk och fortfarande kan välja hur du vill leva ditt liv. Om inte annat av respekt för de sjuka människorna som vill ha livet men som inte längre kan få det ! på Gävle Sjukhus.
 
 Tre dagar senare .. vi fikar på TeWes .. efter pappas dialys. Skratt. Så mycket kärlek. Så mycket värme. Min familj. Hel. 
 
 
 
9 februari. Tiden stannar. Pappa går vidare. Jag står i mitt Eden och blickar ut över havet och jag skriker .. så högt att rösten skär sig. Så länge att rösten inte bär. Jag är naken i allt, i det jag känner, i mina tankar. i livet. Min förebild, bästa vän och den som har gett mig livet är inte kvar i det jordiska.
 
Jag går in och håller om min mamma. Jag säger till henne:
 
- Mamma, jag vet att du inte tror på mig men det kommer att bli bra.
 
Jag ringde ett samtal den dagen. Till min Joakim. Jag sa:
 
- Hej, det är jag. Pappa dog för två timmar sedan. Idag kommer jag att vara med mamma. Imorgon följer jag med henne till begravningsbyrån och på tisdag kommer jag till kontoret. Nu lägger vi i 10 högre växlar.
 
MARS
Mars kom. Jag spenderade tiden med att jobba - oerhört hårt och oerhört målfokuserat. Jag hörde pappas ord som ett mantra om och om igen i huvudet:
- Anna, när det är riktigt jävligt så är arbeta som fan det enda som gäller.
 
Jag jobbade som fan.
 
Jag spenderade tiden däremellan med sådant som gör mig hel. Barnen .. lilla Melina. Som målade små söta fjärilar och små hjärtan till mig och frågade mig om jag var mycket ledsen för att min pappa dött? Barn, ärliga, raka - alltid med hjärtat i fokus. Jag var oerhört känslig den här perioden.
Jag drog mig undan från människor i överlag och så tog jag ett beslut om att ge ett års fokus: på mig själv.
Ett år att leva i ensamhet. Inget förhållande, ingen att krypa upp i famnen hos, INGET som kunde ta fokus från mig själv ( jag förvägrade mig själv det vi så ofta gör ..  vi använder någon annan  människa som ett plåster för våra egna sår, så att fokuset hamnar på någon annan så vi slipper ta itu med oss själva. ) - jag bestämde mig att för en gångs skull göra upp med alla demoner och ta fullt ansvar för mig själv. Jag har under detta år följt den utstakade vägen för personlig tillväxt mot utsatta till mål. Jag har en personlig integritet som är skyhög, jag vet exakt vem jag är och jag vet exakt vad jag vill med mitt liv. Helt oberoende av någon annan. 
 
 
Mars månad innehöll många vackra dagar .. som att livet ville visa oss: se så mycket det finns att vara tacksam över .. känn livet .. var ett med det. Jag tog med mig mamma, barn och hundar ut i naturen ofta under denna månad. Jag pratade hela tiden med min mamma om livet och jag sa: 
 
- Vi får skratta när vi känner för det och vi får gråta när vi känner för det. Vi har varandra. Tänk så många som inte har en familj utan som är helt ensam. Vi skall vara lycklig och tacksam för att vi har varandra.
 
 
Skratt, glädje, barnen, djuren, kärlek. Överdos av kärlek.
 
 
 
Jag läste och skrev mycket. Jag spenderade mycket tid med att känna. Jag följde min pappa till hans sista vila. Jag ansträngde mig så hårt för att minnas .. det enda jag mäktade med var att  älska livet, se det, vara ett med det. Den gamla Anna dog - och en ny föddes.
 
 
 
 
29 mars .. första inblicken av media i det som skulle bli det vackraste som jag känner till. Centrum för alla.
 
APRIL
 
April kom och jag spenderade mycket tid med att träffa politiker, företagare och andra människor för att visa verksamhet och verkställa verksamheten i sin helhet. Några få av dem:
 
Sven-Erik Lindestam
Magnus Svensson
 
Sven-Olof Larsson
 
 
Sergio Antonio Manzanares
 
 
Ett av våra första hearingar på Centrat. Denna gång frågor som berör funktionsnedsättning. Politiker, tjänstemän, anhöriga mfl träffades på en neutral mark ( Centrum för alla )
 
Jag satsade parallellt min tid på kommande event:  En dag för alla barn på Östra Berget den 6 juni.
 
Samtidigt som allt detta så arbetade jag med att stötta organisatorska punktinsatser i bolaget AU Marketing. Nya avtal skrevs och vi rörde oss över större marknader.
 
Jag jobbade fortfarande som fan.
 
MAJ
 
 
Manifestation mot droger genom stadskärnan. Viktigt att visa var vi står i frågan. 
 
Vi älskar individen - men vi hatar droger.
 
 
Mitt älskade Centra börjar ta form.. så många timmar jag har lagt här .. de går inte att räkna. Varje sekund med enorm kärlek och eftertänksamhet. Jag kan utanförskapet .. vet hur det ser ut, känns och smakar .. här skall vi alltid få en känsla av hemma när vi kommer på besök, möts eller när vi arbetar.
 
 
 
RFSL Hälsingand med Majs Keller i spetsen. Gud så jag älskar den människan. Fjärde rummet längst ner i korridoren på Centrum för alla, kan alla komma - närsomhelst som en behöver stöd och stöttning .. eller bara få hänga och vara. Eller som Majsan säger: räcker det inte med att jag bara är människa?
 
 
I maj var jag moderator på Marwa Karims föreläsning nere på Stadsbiblioteket Söderhamn, tjejen som blev Svenska Hjältars Ungdomshjälte 2014.
Ämnet är: Mobbning.
Om det vet ni vad jag tycker.
NEJ - det är ALDRIG ok! 
Och det är det En dag för alla barn handlar om .. att lyfta upp utanförskapet vi har i samhället, visa alla ansikten på det och tydlligt visa att vi säger NEJ TILL MOBBNING!
 
 
 JUNI
 

 
 6 juni och det är En dag för alla barn på Östra Berget. Jag såg barn överallt. De skrattade, lekte, sprang, dansade och var lyckliga överallt runtomkting mig. En lyckad dag i barnens tecken, strålande solsken och Annahjärtat spratt av glädje <3
 
 
Söderhamns Unga i mitt hjärta - vi tågar i Priden. 
 
 
Många möten och kvällar för att spika aktiviteter för ungdomar och barn i Söderhamn under sommarens månader. Jag är så berörd av dessa ungdomar. De ser, berör och agerar för en hållbar utvecking för unga.
Vi hjälps åt och skrattar .. så vi skrattar på våra möten.
 
 
Det är såhär jag ser dem .. kärlek .. kärlek .. kärlek <3
 
 
 JULI
 

 
 Juli kom .. här med min fina Christin .. skratt, umgänge och tillhörghet.
 
 
 Fisken i mig njöt hämningslöst av sommar, sol och bad.
 
 
Vi gjorde en Pilgrimsresa .. en resa som mamma och pappa skulle ha gjort. Till alla ställen där vi har bott och levt på. En oerhört känslosam resa för mig. Många tårar. Oerhört många tårar.
 
Söderhamns Unga i en av aktiviteterna under sommaren. Barn i alla åldrar. Så mycket gädje.
 
Möten med barn berör mig alltid. De berör mig på ett sätt som ingen vuxen gör. De är ärliga, äkta och alltid med hjärtat i fokus. Den här flickan kommer jag att bevara i mitt hjärta för evigt. Hon frågade om hon fick säga mamma till mig. Jag svarade att du har ju en mamma. På det sa hon: jag kan ha två.
 
 
Vackra mamma .. fina, starka mamma. Jag har sett och är så berörd av dig. Jag kommer varken nu eller senare att låta någon komma i närheten av dig och det som är du. Endast tiden läker oss. Ta tiden .. den är din att göra precis vad du vill med. Jag älskar dig.
 
AUGUSTI
 
 
 
Augusti och invigning av Centrum för alla. Sven-Erik Liindestam höll tal och klippte bandet och jag grät: av lycka!
 
 
Invigningsmingel :D

Jag blev Årstidens Söderhamnare.
 
 
 
Håkan Juholt kom på besök till Centrum för alla och sa att han aldrig hade sett en sådan verksamhet tidigare. Han sa vidare att han vill komma på återbesök för att verksamheten är otroligt viktig för samhället i stort och samtidigt spännande.
 
 
 
Roger Mor kom in i mitt liv. Berikad. Lycka. Kärlek. Som att en förlorad son har hittat hem igen.
 
Han kom som flykting med en bakgrund så vidrig att ord inte räcker till, i tårar och utan någon tillhörighet, jag sa;
 
- Det är två saker jag kan lova dig. Samhörighet och vänner.
 
Sedan den dagen har vi hängt ihop.
 
SEPTEMBER
 
 
 
Valår. 
 
 
Erik Hedberg .. bäst i världen på medberoendeproblematik. På besök hos mig på Centrat.
 
 
Lilla Saga kommer till världen och jag är med på förlossningen.
 
Fest på Arton.78. Underbara Kenny Solomons spelar och vi rör oss på dansgolvet. Skratt, gemenskap och så mycket gädje. ( varför han är underbar kommer i eget inlägg senare )
 
OKTOBER
 
 
På smygläsning för nya QX numret i Stockholm  .. reportage om Kenny Solomons Pay it forward och vår Roger Mor.
 
 
Politikerträff på Centrum för alla .. tjejerna fick med sig nya nnumret av QX! 
 
 
Svenska undervisning 2 dagar i veckan - 4 lärare varje gång .. stolt över det vi gör. Vi ger språket, integration och samhörighet. Jag älskar, älskar, älskar människan när hon verkar för helheten i goda syften.
 
 
 
Klädinsamlingen kommer igång på allvar - behoven är så stora, så stora.
 
Vi är 8-9 volontärer som arbetar varje dag med klädutlämning till behövande. Vi har 6-7 olika språk varje dag på Centrat. Helt otrolig integration utspelar sig framför våra ögon. Här och nu. Vi ser varandra.
 
NOVEMBER
 
 
 
November förde med sig en gråtande höggravid kvinna på flykt. Ingen i hela världen. Inget i ägo.
Jag ställde mig på knä vid hennes gravida mage och bad allmänheten om hjälp. 
Jag äskar mänskligheten. Den kom. I överflöd. Från olika ställen i Sverige.
Människor hjäpte. Sträckte ut en hand. Agerade och berörde.
 
Transgenderday. Två av mina favoriter på samma bild. Majs Keller och Sven-Erik Lindestam.
 
 
Föreläsningar, texter, låtar, föreställningar och jag grät tårar .. floder .. 
 
VARFÖR I HELA HELVETET KAN INTE MÄNNISKOR BARA LÅTA MÅNNISKOR FÅ VARA MÄNNISKOR?
 
Varför måste vi placera in människor i fack och bestämma vad som är rätt och fel. Vad är manligt och vad är kvinnligt? Vem får älska vem och hur får vi älska varandra?
 
Jag säger: FUCK NORMEN!!
 
DECEMBER
 
 

Skyltsöndag. Med de mina. Kärlek. 
 
 
Bebis en vecka gammal .. liten bebis som jag knäböjde bredvid i november när hon låg i mammas mage. Jag känner: kärlek .. vackra lilla barn. Välkommen till världen. Du är älskad.
 
 
Underbara Eva Tjernström på besök på Centrum för alla - tillika min mentor. Tack för att du ser mig för den jag är och för att du ger mig fullt utrymme till att få vara den jag är.
 
 
Barnens matkasse. Jag är så ödmjukt tacksam. SÖDERHAMN ni levererade hela vägen. Så att alla barn som skulle ha varit utan julmat fick mat på bordet till jul. Jag älskar, älskar, älskar er alla som möjliggjorde detta! <3
 
Slutet av december och jag har jobbat stenhårt hela året. Jag gick hem på ledighet. Välförtjänt ledighet. Behövlig ledighet. Hör fortfarande pappas ord: när det är riktigt jävligt så är jobba det enda som hjälper.
 
Pappa .. jag har jobbat som fan. Jag dog efter vägen. Men någonstans blev jag återfödd. 
 
Jag väljer så mycket annat i livet nu.
 
Du är med mig varje, varje dag .. och kärleken till dig är om möjlig ännu större. Tack <3
 
GLÄDJE:
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Det är så många som fanns för mig under det gångna året och ni vet vilka ni alla är - jag älskar er alla. Men det är tre personer som jag vill lyfta fram.
 
 
 
Jenny Näsström. Du är den som känner mig utan och innan och den som alltid kommer med sanningen först. Du är min personliga coach .. den som ger mig personlig tillväxt och den som leder mig in på spår som ger mig det jag behöver i livet. TACK!
 
 
Jonna Källström Böresson. Du är den som får mig att skratta så att tårarna sprutar av gädje. Du spränger normen överallt där du orädd drar fram och jag älskar varje mm av den väg du går på. Du ÄR översättningen på vad människors lika värde betyder i praktiken. Love,love,love u!! TACK! 
 
 

Joakim Izzo. Min wingmate och den som aldrig viker från min sida. Vilka krig vi än står inför så rider du alltid först ut bredvid mig utan att tveka. Du är den som känner mig absolut bäst av alla, tack för att du aldrig agerar med  egot i närheten av mig och för att du hela tiden använder ditt stora hjärta när vi rör oss framåt. Du vet vad Gudfadern sa: alltid ärlig, lek inte smartare än någon annan och köp för en och sälj för två. Joakim, det är vad vi levererar varje dag. TACK!
 
AVSLUTNINGSVIS:
 

Tack 2014 för ett underbart år som tog allt och som gav allt.
 
 
2015
Jag är så redo för dig.
Varmt välkommen.
 
Kärlek till er alla // Anna
 
 

RSS 2.0