Lyckan i Annan

 
Idag började morgonen upp och ned .. håret hade en riktig bad hairday, ansiktet som tittade på mig i spegeln såg ut som en främlings .. valpen sprang upp 2 våningar hemma när jag redan var sen .. katten smet ut .. kom till kontoret med andan i halsen .. valpen gjorde en olycka på golvet .. hämta skurhink och svabb .. ja, ni fattar .. dagen började upp - & ned.
 
På det privata planet upplever jag svåra sorger .. ja, hela dagen kändes skit .. så jag tog ett andetag .. kopplade hundarna och gick mot kvarnen .. andades .. tänkte .. funderade på:
 
- Vad kan jag påverka och vad kan jag inte göra något åt?
 
Begreppen blev klarare och jag tog in omgivningarna .. snö .. vit snö på marken .. jag älskar vinter .. en glädjens känsla började spira i mig och jag tänkte:
 
 
Efter det har dagen gått som på räls .. jag har verkligen gjort det jag kan där jag KAN påverka och det gav strålande resultat. Det jag inte kan påverka finns där ändå och .. jag lät det bero.
 
 
 
Nu sitter jag här & känner lycka över att jag är. Det jag är. Att jag har.Det jag har. Det är det enda som räknas i slutänden. Jag känner lycka.
 
 
Nu skall jag byta om - ta fram barnet i mig och leka järnet i snön med hundarna på sista kvällspinken .. man blir aldrig äldre än vad man gör sig ;)
 
Kärlek till er // Anna
 
 
 
 

Sonämnet & jag

 
 
 

Ibland behöver man tid med varandra .. som mamma & son.. för att umgås .. prata .. och vara .. 
 
 
Det bästa i mitt liv .. sonämnet .. glädjeämnet  .. min stolthet.
 
 
Jag tycker att det är fantastiskt att vi kan umgås & ha så roligt tillsammans .. det är inte alla som får eller som kan umgås med sina barn på detta sätt, det är jag väl medveten om. Därför uppskattar jag det extra mycket.
 
 
Ikväll har vi diskuterat vänskap, det farliga med droger & alkohol, hur man skall behandla sina medmänniskor och min son berättade för mig om en händelse från i fredags - som handlade om att vara just medmänniska.
 
Jag är glad & tacksam för att han delar det med mig.
 
Vi bestämde oss för att glutta på film denna vår egna kväll .. med ostkrokar, ostbollar, panpizza och cola - skall man ha skoj så skall man ha det ordentligt! :D
 
 
Ice Age 4 .. den var lika bra som alla andra Ice Age filmer .. vi ger den en 10:a av 10 möjliga poäng! :D
 
 
 
Jag har haft en toppenkväll .. precis som jag visste att det skulle bli.
 
Man bör komma ihåg vad man har hemma och vara rädd om det .. inte ta för givet .. utan ta sig tid till att ha egentid mellan varven när vardagen oftast annars är hektisk och snurrar på utan att man riktigt tar sig tid för varandra - att prata - lufta åsikter och funderingar.
 
Med egentid tänker jag på tu man hand .. tiden rusar iväg och vi med den.
 
Så liten tid denna kväll  .. men vad den betydde mycket för mig.
 
 
Kärlek // Anna
 
 
.
 
 
 
 
 
 

Från min sida av badkaret ..

 
 
 Idag mådde jag inget vidare när jag gick hem så jag kröp upp i soffan med liten bebis och somnade .. och blev väckt av .. telefonen såklart ..
 
Då tog jag med mig djuren och gick upp för att koppla av på det bästa sättet jag kan förutom att sova .. bada bubbelbad :D
 
 
Tvåbening .. du veeeet att det blir blött i badkaret vahhh???
 
 
Maaaattteeeee .. jag varnar .. VAFF .. VAFF .. VAFF .. du kommer att bli blöööööt!!!
 
 
Ååååhhh .. det kommer att bli ... det ÄR blött!!
 
 
 
Tvåbening .. det finns inget hopp för dig .. du kan ligga där  .. men en sak säger jag dig ..
 
 
Jag och min kattkompis lägger oss på behörigt avstånd!
 
 
Mamma .. tssss .. bry dig inte om den dumma hunden .. vem bryr sig om lite vatten???
 
 
Jag räddar dig .. ut med tassen bara .. såhär ..
 
 
 
Så lätt når man dig .. tssssss ..
 
 
Du vet .. jag är lite smartare .. men så är jag katt också .. 
 
 
 
 
Jaaa .. jag skrattade där jag låg & betraktade de fyrbenta från min sida av badkaret - det är då aldrig speciellt ensamt eller tråkigt hemma hos mig - den saken är klar iallafall ;))
 
Kärlek // Anna
 
 
 

FixarAnnan

 
 
Idag har jag fixat hela dagen .. och myst .. hela dagen. Jag behöver det. Det är en del saker som är extra jobbiga för mig just nu .. som den förbenade knölen i bröstet .. och min pappa som är dålig .. det är svårt att se någon man älskar så mycket ha det så jobbigt. För att bryta tankemönstret har jag därför;
 
 
Skapat mig själv årets första julalster .. en jätteskål full i vackra färger .. lycka för Annan! :))
 
 
Jag har tänt ljus överallt .. druckit kaffe med min vackra Ingrid och delat drömmar som man mår bra av.
 
 
 
Mosters gohjärta Valter kom förbi med min mamma idag .. så härligt att ha dem nära för någon timme .. här myser han med Aragon :)
 
 
Jag gjorde en ny ljuslykta idag också .. levande ljus .. rosor, mossa  och änglar .. vackert!
 
 
 
 
Fångade min vackra Sessan i fönstret där hon satt och betraktade mig när jag pysslade omkring .. jag älskar mina missar .. de gör nästan hela känslan av hemtrevnad hos mig. Smidiga, vackra och otroligt rogivande varelser.
 
 
Vackra Varga chillar i min läsfåtölj .. så fort jag rör vid henne spinner hon så högt att det vibrerar .. kärlek .. 
 
 
 
Nu skall jag göra en tavla - jag mår alltid bra när jag får vara kreativ .. lägger ut bild på den senare :)
 
Kärlek till er folket // Anna

Att leva med cancer

 
Idag har jag träffat två människor som berörde mig på ett sätt som orden inte kan översätta.
 
Jag träffade Sofie Mårtensson & Andreas Person på mitt kontor för att prata om hur vi skall samverka inför årets Julmarknad i Myskje den 15 december, där vi skall verka till förmån av cancerdrabbade barn.
 
Jag tänker försöka att dela med mig av vad de har gått igenom, upplevt och vad de fortfarande lever med - varje dag .. 365 dagar per år.
 
För 2 år sedan föddes deras son, Mille. Lyckan var fullständig - såklart.
 
I en ren rutinkontroll på BVC upptäcktes en knöl i magen på Mille, därefter uppdagades det att Mille har en cancer som heter Neuroblastom. Han har opererats och behandlats - man kan dock inte få bort allt för att tumören sitter så illa till. Friskförklarad kan han bli först vid 18 års ålder.
 
Idag mår Mille bra, men han har fortfarande aktiva cancer celler även om man håller sjukdomen i schack.
 
Han går på dagis men alla som har småbarn vet att det ofta florerar olika sjukdomar på dagis. Skulle Mille få feber som överstiger 38,5 måste de omedelbart uppsöka sjukhus för att ta prover för att säkerställa att det inte är cancern som ändrat karaktär.
 
Ni som lever med småbarn eller har haft .. förstår att att det blir många turer till sjukhuset utom rutinkontrollerna.
 
 
Pappa Andreas med Milles lillebror i famnen & mamma Sofie.
 
 
 
Sofie & Andreas beskriver hur det såg ut när allt uppdagades .. de beskriver en ångest som inte går att sätta ord på, en rädsla att förlora sitt barn utan att kunna påverka. Sofie berättar om när hon ammade sin 5 månader gamla son och hur hon än idag mår dåligt av minnet över hur en slang åkte ur när hon skulle amma .. en slang som det tog 2 timmar att sätta fast och där de fick söva Mille för att kunna få den ditsatt- den gången stack de honom 20 gånger för att få dit nålen.
 
De berättar om operationer, komplikationer, infektioner, behandlingar och en verklighet som för mig ter sig mycket smärtsamt att uppleva som förälder.
 
Sofie beskriver tårar .. ilska .. kärlek .. lycka .. ångest .. och en tacksamhet för att de får leva med Mille - sonen de kallar för Millebus, vårat mirakel.
 

Andreas berättar att de startade en facebookgrupp och Milles änglar för att kunna hjälpa på det sätt de kan i en kamp som för mig är helt ofattbar.
 
De tillverkar egna skyddsänglar som de säljer & på så sätt kan de sätta in pengar till barncancerfonden - till förmån av forskning, stöd till familjer och för de sjuka barnen.
 
 
 
Det finns en hemsida där ni kan beställa dessa änglar om ni vill stötta och hjälpa till:
 
 
http://www.millesanglar.se/
 
 
 
Jag är fortfarande djupt rörd över deras levnadsöde.
Jag är glad för att jag fick träffa Sofie och Andreas därför att allt ställdes i ett annat perspektiv för mig - den ödmjukhet jag mötte hos dessa människor kommer att följa med mig under resten av mitt liv.
 
Jag känner:
 
Jag är tacksam för allt jag har. Jag tycker att man skall vara rädd om dem man älskar. Det finns ingen garanti här i livet.
 
Vi borde inte ta varandra för given - utan älska och vara rädd om det & dem vi har.
 
I en tid där det enda som faktiskt betyder något är hur vi är med varandra medan vi kan.
 
 
Det är kärlek för mig // Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Middag med flickorna

 
Ikväll var det dags igen .. middag med flickorna .. 
 

Kvällens värdinna - vackra Jenny :)
 

Jag tror att jag åt den godaste pizzan jag har ätit i hela mitt liv ikväll .. den var makalös! :)
 

Efterrätt vit chokladvisp med bär .. jättegott :)
 

Flickorna vid middagsbordet denna afton .. och Armani med på första parkett såklart .. Ulla påstod att han ville följa med henne hem?!?  *S* Skulle inte tro det ;))
 
 
Tack tjejer för en härlig kväll med skratt och prat .. just ikväll kändes denna träff mer värdefull än annars .. gamla goda vänner - det är som att komma hem fast man går bort.
 
Jag värdesätter det - högt.
 
Kram & kärlek // Anna

Att bedra din nästa

 
 
 Idag är jag ödmjukare än vanligt  ..
 
 
Jag har EN regel om man vill leva nära mig .. att alltid tala sanning. Hur obekväm den än är så är sanningen alltid bäst. Utan sanning finns ingen tillit att bygga på och utan tillit finns inget alls.
 
 
 
 
 
Idag kan jag känna med hela hjärtat att jag är mycket lyckligt lottad.
 
Sanningen hann ikapp idag.
 
Ett extra tack riktar jag till alla dem som står stadigt och troget vid min sida - ni betyder allt och lite till.
 
TACK!!
 
Kärlek till er folket // Anna
 
 
 
 

FeberAnna

 
Ja .. idag har jag lite tycka-synd-om mig själv frosseri.
 
Kanske för att jag har feber .. kanske för att jag har haft ont i huvudet .. kanske för att jag har lite ångest som sitter ganska långt in .. ångesten kommer sig av att den dumma knölen verkar ha kommit tillbaka i bröstet.
 
Ny tid i Gävle .. nytt ultraljud .. och med det kommer hopplös oro över ny operation.
 
Jag försöker tänka snällt och jag försöker att inte bli ledsen .. men att tänka är en sak och göra är en annan.
 
 
Men jag har haft väldens goaste vänner som myste ner sig med mig ikväll i soffan när jag somnade helt däckad efter jobbet;
 

Bebis sov i sked med mig där jag låg i fosterställning i soffan och Aragon kröp upp i mina knäveck. Jag var omringad av fyrbent närhet och kärlek. Jag somnade sött.
 
Jag tänkte innan jag somnade:
 
- Nu är det som det skall  ... nu är det precis som mina cellminnen kommer ihåg.
 
Är det inte märkligt .. nya individer .. men beteendena är densamma?
 
 
De kan omöjligt veta .. men proceduren är välbekant för mig och det skänker en slags trygghet & ett lugn som jag inte kan översätta i ord.
 
 
Det är komplett - cirkeln är sluten.
 
 
Kärlek // Anna
 
 
 
 
 

Rakt ut med kidsen, dogsen och tantsen i skogen baaaa

 
Ja .. idag har jag haft en maxad stund i skogen .. jag åkte ut till mitt Eden .. så knackar det på dörren när jag satt i köket i mitt Eden och in kommer mina favvis tjejer .. Nena & hennes 3-åriga dotter Matilda.
 
Lillskruttan skriker förtjust när hom kommer in från hallen:
 
- Anna Bidell .. var är katterna, var är katterna?
Jaaa .. de är i stan hemma hos mig .. nu är vi ju hos min mamma & pappa.
- Jahaaa .. men kan jag få se ditt rum daaa?
 
 
Hahahaha .. kids .. jag älskar kids .. så frispråkiga och underbara att spendera tiden med.
 
 
Chihuahuan gick fullständigt sönder av lycka där han rasade fram i skogen .. lycka .. folket .. det här är lycka när den är som mest fullkomlig hos mina jyckar. Ingen smekande hand i hela världen går upp mot vad de känner när de löper fritt på det här sättet.
 
 
 
Ja .. liten .. han hängde på så gott han kunde .. bara det att det doftade så fasligt gott överallt .. och han var mer intresserad av att testbita på det mesta han kom över  *S* 
 
 
Mellan varven nöjde han sig med att titta på den där galna Chihuahuan som öste järnet i skog och mark .. det såg ut som att han tänkte:
- Det där kan inte vara hälsosamt .. kan något stänga av honom??
 
 
Aaahhhh .. världens bästa skogskompis .. söta Matilda .. vi har haft jätteroligt idag .. och jag tror att jag har hört Anna Bidell sisådär en hundrafyrtioelva gånger idag .. hahaahaha .. söta unne .. hon smög in sin hand i min när vi gick där på mossbeklädd mark och sa:
 
- Anna Bidell .. harù glass hemma?? För då kan vi fika det .. du och jag .. har du det, Anna Bidell?
 
Hahahaha .. det var liksom höjdpunkten .. förutom sakletarjakten .. att toppa det med glass - det var ett Halleluhja moment. Och naturligtvis hade min mamma glass hemma. Det blev fest ;)
 
 
 
Sötnöt .. igen .. snabb och smidig .. vilken uppvisning :)))
 
 
 
Fångade denna på bild .. jag sa till min mamma:
 
Jag: Fatta .. jag kommer att spy av lycka när jag kan sitta hemma och glo på den här bilden hemma sen!!
Mamma: Spy??? Jahaaaa .. 
 
 
Hahahahaha .. jaaa .. jag kör stenhårt med superlativ och drar liiite över kanten för att min omgivning skall reagera på hur bra saker & ting kan vara .. som till exempel en bild på en svamp  ;))
 
 
Kärlek // Anna
 
 
 


Säger som i filmen Adam och Eva

 
 
Efter att ha läst några fb meningar idag och efter att jag reflekterade över dem hemma måste jag säga några saker .. jag tog bort min egen uppdatering - inte för att jag inte står för den, men för att vidareutveckla den här med er.
 
Vi har fri rätt till att uttrycka oss hur vi vill .. säga vad vi vill .. skriva hur vi vill .. och vi kan skita helt i hur det uppfattas av andra. Det är okey.
 
Men .. vi skall också ha i åtanke .. om vi skriver saker eller uttrycker oss på ett sätt som kan uppfattas stötande så att det påverkar dem vi är rädda om & älskar så kan det även vara skadligt.
 
 
Så jag säger som i filmen Eva och Adam;
 
 
Okej, då var det dags. Ehh, då tar vi fram det lilla sånghäftet och sjunger första sången. Majstången vet var den ska in, okej. Majstången vet var den ska in, den ska in i hålet...
 
- Nej, vänta lite, vänta lite! Det här går ju inte, "there are kids here, I don't want them to hear this."
 
- Men dom fattar väl inte det här, majstången?
 
 
- Yes, jojojo! They go to dagis förfan.
 
 
Andemeningen i detta är att våra barn ser vad vi skriver & hör vad vi säger .. 
 
Jag tycker att vi är skyldiga dem att vara försiktiga i hur vi uttrycker oss - så vi inte ger fog för att de skall fara illa - speciellt av andra människor som kan vara snabb att döma.
 
Jag kan inte låta bli att fundera över var de mjuka värdena tog vägen?
 
Dessa åsikter är mina. Jag står för dem.
 
// Anna

Jag är killens tjej

 
Lördagskväll .. sitter i soffan och har besök hemma .. tittat på nytagna bilder från Åre denna vecka. Galet vackra omgivningar. Snö. Jag älskar snö .. så jag blev avundsjuk på riktigt ;))
 
 
 
Melvin var så himla rolig idag .. han hade ju beställt pannkisar .. så medan jag stekte dem så byggde han en båt av en träbit som vi hittade ute på vår promenad tidigare idag .. sedan ritade han teckningar .. och det var viktigt att det stod till Anna Idell .. för annars kunde det ju vara vilken Anna som helst .. och det dög inte ;)  *S*
 
I vilket fall så kommer Fredrik in i köket och då lät det såhär;
 
Melvin: Vad tittar du på?
Freddan: Jag tittar på Anna när hon gör pannkakssmet ..
Melvin: Det skall du sluta upp med!!
Freddan: Jahaaa .. varför då?
Melvin: För att Anna är min tjej!
 
 
Hahahahaha .. japp .. så är det med det - icke förhandlingsbart .. lät så fantastiskt uppkäftigt och roligt när det kom ur munnen på en söt 6 åring :D
 

Pannkakor .. i stora lass ..  både stora och små väntade otåligt på att de skulle bli färdiga att ätas *S*
 
På spisen har jag ramen med min älskade Pompe .. jag ser på bilden varje dag .. och jag tänder ljusen varje dag .. och jag saknar .. varje dag.
 

Min lille bebis - nu nedanför mig - tröttluva .. som jag älskar så det nästan gör ont .. han har inte ersatt någon .. men han har fyllt ett tomrum inom mig som jag inte var fullt medveten om att jag hade .. jag älskar honom med varje andetag som jag tar. De som ser oss tillsammans ser att vi börjar bounda på ett sätt som är en gåva att få uppleva.
 
Grannen på kontoret sa igår:
 
- Det syns att du är hans matte .. otroligt .. han lämnar dig inte med blicken. Det är bara du som gäller.
 
Och så är det .. han är min lilla skugga. Han följer efter mig var jag än går och han ligger nedanför mina fötter eller i min famn .. vi leker och busar .. och vi sover tätt, tätt ihop på nätterna. Jag snusar på honom så fort jag kommer åt .. han luktar så gott .. som små valpisar gör. Och jag kallar honom för Bebis.
 
 

Hahaha .. idag var vi hos Ingrid .. jag behövde min Ingrid idag .. och bebisen blev så trött att vara borta och hälsa på. Han fick låna en korg OCH en sovkamrat .. DET var typiskt gulligt tyckte jag :)
 

 
Nu är klockan ganska sent .. jag har köpt en tidning .. som jag tänkte fossa i .. kanske ta ett bad och vänta på tonåringen som är ute på filmkväll.
 
Jag har begått en dödssynd idag .. jag har städat hans rum!?! .. jag klarade inte av att gå in där.
 
Nu är det jättestädat och rent och jag gick emot min egen regel om att INTE städa en 14-årings rum.
 
Fast å andra sidan hjälpte han mig att bära ut en massa saker häromdagen så vi kan säga att det var en tjänst - & gentjänst som skedde idag ;)
 
 
Kärlek // Anna
 

Varför barn är roligare.

 
Ikväll har jag Melvin hos mig .. Melvin är 6 år .. som tjatat sönder sin mamma om att få komma till Anna Idell och sova över .. 
 
Jag älskar barn. Det finns en anledning till det.
 
 
Barn och djur .. det bästa jag vet på denna jord. Snällhet, kärlek och naivitet. Inget ont.
 

Melvin suckade njutningsfullt när han gled ner i badet .. han sa:
 
- Anna .. visst har vi det mysigt nu .. du & jag??
 
Som att understryka hur mysigt det faktiskt var just där & då fick den nyfikna kissen en puss vid badkarskanten .. & mitt hjärta slog några slag fortare .. kärlek. 
 
 

Skrattet ekade i badrummet ikväll .. vet ni hur mycket glädje barnen för med sig?? Oändligt .. 
 

Varför gör katten så??? undrade Melvin när Diablo kurrade i min famn och sträckte ut tassarna en efter en hela tiden .. 
- Jooo, sa jag .. det är för att han myser precis lika  mycket som du & jag gör. Han tycker att vi har en toppenfredag! :D
 
 

- Får jag ta valpen?? undrade Melvin 
Nej, svarade jag .. han är lite ovårdad och drar i kopplet .. men Aragon är snäll och går fot .. 
- Anna .. har du köpt valpen?
Ja, svarade jag .. vad tänkte du på då??
- Perfekt!! Då kan man säga att Aragon är min när jag är hos dig. Då har vi en varsin egen hund!
 
 
*S* .. visst är barn ljuvliga? Och jaaa .. han får ha Araon när han vill när han är hos mig ;)
 
 

Efter middag, promenad, bad och bus kröp en lycklig Melvin upp i soffan .. han sträckte ut sina armar mot mig och viskade:
 
- Kom så får jag en kram .. åhhh .. vad vi har det mysigt Anna! Jag längtar till imorgon!
Gör du? frågade jag.
- Jaaaa, åååhhh .. pannkaka till frukost och lekparken efter det!
 
Ett lyckligt leende spred sig över lintottens ansikte och jag tänkte .. undrar vem som har det mysigast .. du eller jag som får ta del av sådan barnslig lycka?
 

Filmen som rullade på TV:n blev Arthur & julklappsruschen. Under filmen tittar Melvin på mig och säger:
 
- Anna .. vet du .. man får somna till filmen om man vill ..
 
 
 
Och vet ni .. hahahaha .. jag & Melvin somnade båda till filmen i soffan :)))
 
 
Hur mysigt som helst. 
 
Det är kärlek // Anna

Det finns

 
vissa saker man aldrig säger högt.
 
Det finns vissa saker som man säger som kan uppfattas på olika vis beroende på hur man säger dem.
 
Jag försöker att inte reagera illa på olika situationer.
 
Jag försöker att vara en fin medmänniska.
 
Jag försöker att finnas för mina nära & kära.
 
Jag försöker att finnas för dem som inte är mina vänner - som ändå söker mina råd.
 
Jag försöker vara en sådan människa som jag själv vill möta.
 
Jag fösöker att förstå saker som jag inte kan förstå - för det är inte min verklighet.
 
Jag fösöker att ge min famn till den som behöver den.
 
Senast idag sa en person till mig:
 
- Anna .. jag blir lugn bara av att få vara i din närhet. Jag älskar dig.
 
Jag försöker verkligen.
 
Ändå räcker inte det alltid.
 
Ibland misslyckas jag.
 
Idag är det en sådan dag - och jag mår helt enkelt för jävligt för det.
 
 
 
// Anna
 
 
 
 

Jag - en vanlig jävla svenne

 
Idag läste jag en artikel om Sverigedemokrater som kallar människor för babbar och hora.
 
Jag tycker att den människosynen är för jävlig.
 
Det rent ut sagt äcklar mig att människan kan vara så jävla självgod att hon slår sig själv för bröstet och påstår att hela Svea Rike tillhör henne .. den vita människan.
 
Skulle vi släktforska på alla "svenskar" skulle kontentan bli att VI ALLA invandrat någon gång i tiden.
 
Så vem äger egentligen rättigheten till Svea Rike??
 
Man kan alltså inte döma andra efter hudfärg eller nationalitét.
 
Därför skall jag berätta en sann historia för er .. som jag fick berättad för mig idag av min egen pappa.
 
Han berättade för mig att han lärt känna en man - en man som kommer från Bosnien. Som berättade för min pappa att för 12 år sedan fick han fly med sin då gravida hustru från ett krigsdrabbat Bosnien. De bilade genom Tyskland och skulle vidare till Kanada. 
 
Men de fastnade i Malmö och blev kvar där för att de blev tvungen att stanna kvar för att vittna mot människosmugglaren som hade smugglat ut dem från Bosnien. 
 
De var vilse, inte kvar i sitt hemland, inte framme dit de skulle vara, i Kanada där de hade kopplingar till sin familj.
 
De var grundlurade på sin biljett till friheten .. till livet.
 
Och mycket rädda.
 
Malmö kommun erbjöd dem att få bo kvar i Sverige - de kunde få flytta till Ljusne, så de åkte hit för att titta och blev kvar. Det är 12 år sedan.
 
- Anna, vet du ??sa min pappa med bruten stämma.
 
Nej vad, frågade jag ..
 
- INTE en dag har han varit arbetslös Anna .. hörde du hur perfekt svenska han talade? INTE en dag arbetslös .. han kom hit, kunde inte språket & har inte varit arbetslös en enda dag och idag driver han eget.
 
Fy fan vilken företagsam kille!
 

Så är jag fostrad ,. med en människosyn om att vi är alla lika mycket värda.
 
Att vill man skall man även få smaka av livets goda sida.
 
Det är allas vår moder jord .. det finns plats för oss alla .. men alla är inte lika förståndiga .. skall då alla som INTE vill ha krig eller annat skit inte få komma  hit till Sverige för att de inte heter Andersson i efternamn??
 
 
 
Jag tycker att alla måste få en chans till att få leva ett värdigt liv.
 
Allt annat går bort för mig.
 
Jag anser även att man skall ha ett HÖVLIGT språk när man tilltalar andra människor.
 
Kan man inte det tycker jag att man inget skall säga heller.
 
 
Och gör man ändå det genom att kalla någon för till exempel babbe eller hora så får man min röst av förakt .. och jag vet tvärsäkert  att många andra föraktar tillsammans med mig.
 
 
Som Amen i kyrkan // Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att negligera och tro om andra ..

 
 
Idag har jag haft en märklig dag .. med så många funderingar att jag till slut funderade över hur många tankar det faktiskt ryms i en och samma hjärna??
 
I min ryms det många.
 
Något jag tänker nu på vid dagens  slut är följande;
 
Man skall inte negligera eller tro saker om andra som man inte vet något om.
 
Jag har aldrig fattat varför man lägger sådan energi på det.
 
MeaCulpa .. nu ligger hon öppen enbart för de indivder som jag personligen har bjudit in .. men ändå.
 
Jag släckte henne för omvärlden eftersom människan kan vara inbilsk & snabb i att lämna idiotiska kommentarer som de inte vet något om. Och alltid anonymt.
 
En mindre vetande människa ifrågasatte mig när jag skulle skaffa en till jycke med:
 
- Men ska du verkligen skaffa ett till stackars djur som får sitta helt ensam hela dagarna????????
Du jobba ju så mycke!!!!!!!
 
 
Verkligheten ser ut såhär:
 

Med på kontoret - inom synhåll för mina ögon och ALLTID påpassad .. varje sekund av dagen. Och nätter .. med dygnet runt. Lämnar jag kontoret ser mina kollegor efter under den stund som jag är borta.
 
Hemsk tråkigt hundliv ..
 
Jag hjälpte en god vän med ett jobb .. och gjorde sedan ett inlägg på min gamla blogg när jag var ute i skolorna och föreläste och då lät det såhär på en såklart anonym kommentar:
 
 
Jaaaa, duuu .. stort nätverk du verkar ha med tanke på det skitföretag du hjälper nu?!?
 
 
Verkligheten ser ut såhär:
 
 
5 NYA uppdragsgivare sedan jag blev friskförklarad från min knöl i mitten av september månad.
 
Joooo .. uppdragen ramlade ner med trisslotten jag köpte  - VÄRSTA turen liksom????
 
 
 
 
Jag brukar inte försvara mig eller svara på skit som ovan -  jag lever efter devisen att huvudsaken att jag vet .. men ibland ,, är jag också bara människa .. som har en mindre bra dag .. och då blir jag ledsen i hjärtat över hur elak och gemen människan kan vara. 
 
TUR är då som idag så ringde min mobil vid 16:30;
 

 
 
Jag: Idell
Barnet: Heeej .. Anna  .. det är Melvin..
Jag: Meeen hej älskling!!
Barnet: Hej .. ( tystnad ) duuu .. Anna?
Jag: Jaaa?
Barnet: Kan jag få sova hos dig?
Jag: Jaaa .. såklart .. om du får för mamma?
Barnet: Ja, det får jag.
Jag: Dåså .. på fredag .. det blir en bra dag när det är helg så kommer du och sover hos mig .. så kan du bada bubbelbad .. vi kan baka .. gå till lekparken och vet du mer??
Barnet: Näää??
Jag: Jag har en hundvalp hemma, hjärtat .. vill du leka med den?
Barnet: Jaaaaa .. Anna .. jag kan passa honom åt dig! :D
 
 
 
För mig är det en störtskön kontrast.. ett telefonsamtal från ett barn som inte är mitt .. men som TJATAT sönder sin mamma i veckor för att få sova över hos mig .. 
 
Den sköna kontrasten ligger i att barnet är 100% ärlighet och snällt. 
 
Och jag vill bara ha det som är ärligt i mitt liv.
 
Vilken lisa för min trötta själ en dag som denna .. 
 
DET är kärlek // Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer mys till Annan

 
 

Efter en händelserik dag gled jag ner i badet .. jag älskar att ligga där och njuta av lugnet som infinner sig .. 

Levande ljus på min badkarsbricka .. alltid levande ljus ..

En bra bok så tankarna hamnar långt bort .. i en annan tid .. i en annan dimension .. det här folket .. är avkoppling :D
 

Mina älskade fyrbenta ..  jag har lagt ett jättetstort täcke på golvet nedanför min arbetsplats hemma så jag har koll på bebisen .. bara det att alla delar det ♥ .. det är så fint att få vara en del av denna kärlek & gemenskap.
 
 
Sonen ligger i soffan .. det är mammavecka = jag är hel.
 
Nu skall vi kolla på  Johan Falk .. jag ÄLSKAR filmerna med honom.
 
 
Önskar er en fortsatt trevlig afton & hoppas att ni har haft en lika galet bra måndag som jag har haft.
 
Kärlek // Anna
 
 

Motorsport i Annans hjärta!!

 
Varje år jobbar jag ett halvår med motorsport .. för mig har det blivit en livsstil .. att jobba med sporten .. med människorna .. hänga i depån .. se testheaten, höra snacket och jargongen .. för att sedan bevittna tävlingarna .. man måste ha det i blodet för att förstå hur sjukt häftigt detta är .. hur djupt biten man kan bli av hästkrafterna .. av människorna.
 
I år var jag sjuk under hela säsongen = blev ingen motorsport .. ingen motorsport för mig .. så tråkigt .. men när jag låg och mådde som sämst så tänkte jag att om jag får vara frisk så kanske nästa år .. 2013 ..
 
 
Men jäklar .. ta mig tusan så vill livet annat - för idag ringde en gammal kund till mig , han sa:
 
- Tjena .. XX här .. duuu .. vi snackade om dig i fredags - vi har jobb åt dig! 4 stycken faktiskt.
 
 
Hahaha .. nu blir det motorsport i år igen .. och jag känner mig HEMMA! ;)
 
 
Det kliar i fingrarna .. jag vet procis vilka som skall med på denna resa!!!!! ;)
 
 

Privat bild .. Swedish Racing League  .. jag tog med pappa  för han hade aldrig bevittnat en motortävling på nära håll ( bara på TV ) - så jag tänkte all in och släpade med honom till räcket innanför depån där bara räddningspersonalen & annan behörig personal vistas .. vi var så nära bilarna att vi kände vinddraget i våra ansikten  *S* - mäktigt!
 
Snacka om live entertainment :)
 

AUDI R8 .. det ÄR kärlek att höra ljudet när hon glider ur depån och ut på banan ..
 
 
Idag har jag ett stort brett leende över hela ansiktet - hela jag är ett enda stort flin .. YES!!
 
 
// Annalycka

God morgon på Fars dag

 
Ja .. så är jag påmind om hur det är att ha liten igen :)
 
Imorsse vaknade vi första gången vid 4 ( vi lade oss vid 02,00 ).. sedan ordentligt klockan 6  .. för att vid 8 somna om igen i soffan .. för att vid 9 äta frukost, ut igen för fyrtioelfte gången och sedan fullt röj.
 
Det härliga med detta .. är att vi fångar dagen ( & största delen av natten, hahaha ) ! :D
 
Bjuder på lite bilder för att jag kan inte låta bli att dela lyckan med er ;)
 

Full fart denna morgon!! :D
 

Mammas grodunge  <3 
 
 

Kom igen brorsan .. vi drar på bus .. 
 

Trött liten bebis <3
 
 
Nu är det fullt schema hos mig hela dagen .. jag har en systerdotter Jossan ( Alva ) som uttryckte det såhär idag:
 
Alva:  När får man träffa den där saken?
 
Syrran: Den där saken?? Den har ett namn .. och ett hjärta .. han heter Armani.
 
Alva: Jajaja .. när får man träffa Armani då??
 
Syrran: Ja, snart - idag :)
 
 
Kids .. jag älskar ungar .. & där räknas Armani med också förståss ;)
 
 // Anna

Välkommen hem Armani

 
Ja .. lyckan är total .. den är maxad .. galen, berusande toklycka!
 
Imorsse hämtade jag hem min lilla älskling, Jessilla´s Pronto aka Armani.
 
Vad som hände när jag kom hem måste närmast beskrivas som magiskt .. jag satte ner Armani, 8 veckor gammal på golvet bredvid mig där jag själv satte mig på huk i mitten .. sedan kom alla fram för att se vem som flyttat hem .. Aragon, Diablo, Varga och Sessan .. de välkomnade honom direkt. Ögonblickligen.
 
Alla tycktes säga:
 
- Välkommen hem, kompis .. du är efterlängtad!
 
Det var bara surgubben Junior som fnyste och tyckte att det där är väl inget märkvärdigt heller  ..  *S*
 
 

Mammas lilla bäbis .. som sovit i min famn idag .. flera gånger .. jag har snusat & älskat & bandet mellan oss är satt .. jag älskar honom med varje hjärtslag.
 

Diablo & Armani .. kärlek ögonblickligen .. de har busat hela dagen lång och kivats ;)

Vackra Varga .. tvättade bebisen .. sötnötar ..
 

Brottningsmatch under bordet *S*
 

Det här är mitt arv .. det här är min mamma med mina djur .. nu ser ni var jag fått lugnet ifrån .. man kan ta på mammanerven .. omvårdande .. kärlek .. harmoni .. godhet .. så är jag fostrad.
 

Det bästa på denna jord .. min vackra son med Amani .. min lycka är fulländad i denna stund.
 
Jag önskar inget av livet.
 
Jag är djupt tacksam för vad jag har.
 
Det är kärlek // Anna

Armani

 
 
 

LIlle Armani .. kärlek i mitt hjärta ..
 

Kärlek i hans hjärta ..

Dröm sött inatt lille bebisen .. dröm om mig .. för jag tänker drömma om dig.
 
 
 
Kärlek // Anna

Skogen .. här kommer vi!!!

 
 
Ja .. att jag är ett naturbarn .. det vet ni som har följt mig genom åren .. jag blir alldeles vild i sinnet av lycka när jag får återvända till mitt Eden .. bort flyger vardagens tankar .. in flyttar livet. Och Ronja ;)
 
Idag var inget undantag *S*
 

 
Hoppade i mina nya gummistövlar .. och rakt ut i skogen .. tjihooo för både fyrbenta och tvåbenta :)
 
 

 
Hahahaha .. lilla Aragon .. han försvann nästan i mossan .. sötnöten .. men jisses så han sprang .. fort, fort, fort .. så fort som hans ben bar över stock och sten ;)
 
 

Med mig i skogen och till mitt Eden hade jag Christin och hennes Filip .. efter skogstur gick vi in och jag laddade upp med varm paj, vaniljvisp och kaffe .. cola och is till Filip ;)
 
När vi sitter där & pratar utbrister kidset;
 
Filip: Meeen .. nu VET jag vem du liknar!!
Jag: Vem??
Filip: Mamma .. hjälp mig .. du vet hon ..
Christin: Vem??
Filip: Jamen hon som går i öken och det är sååååååå ..
Jag: Maria Montazamie ??
Filip: JAAAA, hon .. du är PREEEECIS som hon .. allt är sååååå .. och skrattet!!
 
 
Hahahaha .. vi skrattade så vi höll på att smälla av vid bordet .. varpå jag sade:
 
- Yes, but I just don´t do the tassels ;))
 
 
Barn .. ljuvliga varelser - bjuder på skratt när man minst anar det - därför bestämde vi en dag med grillning så vi får skratta tillsammans snart igen ;)
 
 
Kärlek // Anna
 

Vilken dag ..

 
Jaaa .. denna dag har varit fantastiskt bra på nästan alla sätt och vis .. förutom att jag sov som en kråka natten mot idag .. jag låg och vred mig i sängen utan att få ro till  att somna innan klockan slog 2 ..
 
Dagen har handlat om möten, ärlighet, nyskapande, gemensamt tänk och kreativitet.
 
Jag var glad när jag släckte lyset och gick hem idag .. jag kände verkligen att jag var på rätt plats.
 
 
Jag blev även förfrågad om att ta mig an en adept idag .. jag skulle agera som mentor till en person som skall eller precis har startat ett företag. Jag tackade först nej eftersom jag kände att jag har så mycket som jag pysslar med redan - men så vändes frågan en sväng till med inriktning på en annan bransch & näring .. hästnäringen, den som jag redan jobbar med. Då tackade jag ja.
 
Ni vet .. man skall alltid försöka att hjälpa till där man kan. 
 
Att dela med sig av den kunskap du besitter - det kan betyda mycket för din nästa .. så mitt initiala nej blev till slut ändå ett ja ;)
 
 
När jag kom hem kände jag för att laga mat med kärlek .. så sim sala bim:
 

Hade jag svängt ihop ostfyllda tortellonis med skink,bacon-& svampsås .. jag svär .. det var himmelskt gott!  :P
 
 
Hoppas att er dag har varit lika bra som min.
 
Kärlek // Anna
 
 
 

Tack för ditt mail .. vackra människa!!

 
Idag fick jag detta meddelande på mailen;
 
 
Hej Anna :):) XX här!!
Vad har hänt m bloggen?? Du är ju en liten inspiration för mig du å så kan ja inte läsa toka!!!:):)
Har förstått när jag luskat lite att du har någon " tok" som skriver till dig mm!!
Trött man blir på folk som inte släpper å går vidare!! 
Men du är stark,men även den starkaste behöver break ibland å bara få vara!!::)
Hoppas innerligt att du öppnar din blogg å börjar skriva igen:):)
Ha det bäst å var rädd om dig kram kram/ XX.
 
 
Jag är extra tacksam för dessa mail .. de värmer min själ på ett sätt som få människor förstår.
 
 
 
De helar där andra har sårat.
 
Du kan inte läsa MeaCulpabellus .. men jag länkade dig hit. 
 
 
 
Tack för dina mail .. du vackra människa .. du vet vem du är .. tack för att du tog första steget och lät mig förstå att allt är inte som det ser ut .. men framförallt .. 
 
Sanningen är alltid vacker när den tränger undan lögnen.
 
 
Inatt kommer jag att somna med ett stort leende på läpparna :)
 

 
Och drömma om jul .. och Kattas goda julskorpor .. snart är Julmarknaden här .. jaaa .. den berättar jag om för er  imorgon!
 
 
 
Kärlek folket .. kärlek till er // Anna
 

Vaniljlatte, söndag och var är hundarna???

 
 
Söndag hos mig .. jag myste omkring hemma när jag vaknade med lilla Diablo .. mammas misse som är så go att det är inte klokt när man tänker efter ..
 

KÄRLEK, FOLKET,  KÄRLEK SÅ DET OSAR OM DET!
 
Mhmmm .. han vet precis hur man charmar mamma .. kurra lite, mysa lite, vara snäll och mycket söt - det kommer man långt med om man vill få en massa uppmärksamhet av matte - han blev ordentligt uppussad .. hahahahaha   ;)
 
 
Men jag kan ju inte sitta i morgonrock heeeeela dagen heller ;)
 
 

Specialty to go ..  ABSOLUT måste vi ha det så vi får den där extra touchen på tillvaron ;)
 
 
 
Jag, vaniljlatte .. & ..
 
 

Vackra Inga med vailjlatte ..
 
 
 

 
Stället är kvarnen .. vet ni hur mysigt det är?? Jag älskar omgivningarna - porlande vatten, gamla byggnader och naturen runt knuten .. 
 
 
När vi satt där kom en gammal lärare förbi & stannade till när han såg att det var jag som satt där.
 
Han sa:
 
- Men hej .. vad trevligt ni har det då .. men .. var är dina hundar ( tittar frågande på Aragon)
 
Jag: Du tittar på honom *S*
 
Läraren: Ehhh .. jahaaa .. men har inte du större hundar??
 
Jag: Joooo, men nu har jag en liten. 
 
Läraren: Jahaaaa .. ( tittar leende på Aragon ) jaaaa .. men det går ju bra det också ser jag.
 
 
 
 
Hahaha .. jaaaa .. det går bra .. jag vet att det ser lite annorlunda ut .. men jag gillar ju annorlunda .. speciellt när annorlunda är snällt och hiskeligt sött ;)
 
 
 
Fast .. jag älskar stort, snällt, sött och gulligt också .. fy 17 när jag åker till Maria .. då tänker jag dränka mig i kärlek från stort, rött och underbart! Jag älskar faktiskt Doggar också. 
 
 
Kärlek // Anna
 
 
 
 

Kvinna .. jag älskar att vara kvinna

 
 
 
 
Idag har jag shoppat .. kvinnliga saker .. bara prylar ,, jag vet  - döda ting .. men jag älskar att vara kvinna och få klä mig i det jag tycker är snyggt .. idag investerade jag i en ny hatt .. såååååå snygg! Och .. nya stövlar .. svarta med snörning och remmar .. sööööta!! :)
 
 
Jag kunde inte låta bli stövletterna .. så underbart mysiga med fuskspäls .. Chihuahuan gillade dem också .. han tror nog att det är nya vänner kanske??? Så rätt han har - de får flytta in i skostallet  ;)
 
 
 
 
Vackra Ingrid, mamman och pappan .. det är dem som jag har spenderat lördagen med ..  vi drog till Bollnäs & myste omkring - här sitter vi & skall fika på Krokanen, trötta efter skattjakten ;)) .. jag och Inga köpte samma lika stövlar .. hahaha .. blir lätt så när man gillar exakt samma saker och har samma smak ;)
 
Nu skall jag svida om och ta ut Chihuahuan på en promenad i höstkvällen.
 
Och när jag kommer hem blir det ett bad för att sedan hoppa i min rosa, stooora, fluffiga morgonrock.
 
 
Kärlek till er folket & en önskan om en fantastisk fin lördag i stugorna :)
 
// Anna

Banan i taccosen????

 
 
När jag kom hem idag hade jag följande tre saker på menyn .. taccos .. paj och Blossa glögg .. jag är galen i juletider och glöggen ger en försmak på vad som komma skall :P
 
 
 
Förra veckan fick jag tips om att ha med banan i taccosen .. hmmm, tänkte jag misstänksamt .. men jag är ju nyfiken så idag testade jag - det var JÄTTEGOTT! :)
 
 
Jag har bakat paj .. kokospaj med blåbär-& hallonsmak .. den skall avnjutas nu, miss i nassa till Johan Falk - Spelets Regler .. jag älskar fredagarna .. tooookälskar dem .. det doftar nybakt i köket och jag är lycklig i sinnet .. precis rastat Aragon som sprungit som en galning ute med katterna .. så nu kan jag krypa upp i soffan och glo  på hemskheter ;)
 
Ja .. Johan Falk kanske inte är på värsta viset för de flesta .. men tillräckligt spännande för lilla mig *S*
 
 
Kärlek folket // Anna

Nu är hon aktiverad - Meaculpabellus

 
 
Ja .. man kan säga mycket om mig - men tekniskt lagd är jag då inte iallafall *flin*
 
 
Och DET är anledningen till att jag tagit så lång tid på mig att aktivera henne .. jag visste att det skulle bli krångligt men tack vare Angela så var vi två som knäckte nöten  ;)
 
 
Jag har sett alla mail och jag kommer att maila er alla personligen .. vad många ni är som vill komma till Meaculpa - jätteroligt :)
 
Önskar er alla en underbart fin torsdag.
 
Imorgon är det fredag .. vi längtar!!
 

Håll tummarna för finväder så vi slipper bli blöta!! :D
 
Kärlek // Anna

RSS 2.0