Man kan väl få drömma lite mellan varven??

 
 
Det är viktigt att drömma .. och göra saker som man mår bra av .. 
 
 
 
Min vackra lykta som jag gjorde igår .. vet ni hur lycklig jag blir när jag får titta på något sött och tänka fiiiiiint ?? :D
 
Det är en lisa för mig och det ger mig en inre frid .. jag vet inte vad det är .. men de sista två dagarna har jag känt ett inre lugn som jag inte har känt av på mycket länge .. jag är tacksam för det.
 

Idag styrde jag min kosa till min vackra Ingrid .. vi skrattade sådär som bara vi gör .. och vi påbörjade samma meningar och avslutade dem åt varandra .. så som bara mycket nära vänner gör. Vi drack kaffe, fikade och åt supergod choklad från Lillis Smakeri .. vardaglyx kallas det visst för ;)
 

Ingrid har investerat i nya servetter .. som skall bli något jättevackert .. ni får se sen :)
 

Jag har shoppat nya strumpbyxor idag .. vintriga .. 
 

Och jag kunde inte låta bli de knähöga strumporna med knappar på sidorna .. jätteöta .. det stod faktiskt Anna på dem ;)
 
 

 
När jag kom hem lagade jag middag med hjärtat fyllt av glädje .. jag gjorde fiskgratäng med räkor och pressad potatis .. jag fick omdömet:
 
- Du lagar fantastiskt god mat Anna! :D
 
 
Och nu .. tänkte jag baka en långpanna med kärleksmums .. och så tänker jag göra en eller annan lykta .. bara för att jag mår så himla bra av att få pyssla.
 
 
Men FÖRST så skall Chihuahuan få bada ;)
 
Kärlek till er folket // Anna
 
 

Det är INTE självklart att få vara frisk!!

 
Alla som har varit innen i svängen sjukvård under en längre period vet vad jag pratar om när jag säger att man lider av FRUSTRATION!!
 
 
Jag klagar inte på sjukvården i sin helhet - tvärtom - jag nästintill avgudar de människor som har skänkt sina liv åt att vårda och hjälpa andra .. NI ÄR FANTASTISKA!!
 
 
Det jag pratar om är SYSTEMET!
 
Och kommer någon dragandes med något skitsnack om privatvård så kommer jag att skrika så det hörs över Atlanten, för jag blir så jävla förbannad bara vid tanken på att ett människoliv skall värderas efter kronor och ören.
 
Det är FEL, FEL, FEL!!! Åt helvete fel!
 
Min pappa är sjuk, svårt sjuk. Han HAR sjukförsäkring så han kommer in på den FINA kliniken.
 
Men det finns en liten detalj i det hela, har du en kronisk sjukdom kan du inte försäkra dig för det ( tex diabetes )..  det är bara att fint be om att livet tar dig så långt det går utan att det tillstöter komplikationer efter vägen.
 
Och det har det gjort .. vid min gud .. så vi har levt. Med rädsla. Med sorg. Med ilska. Med lycka när vi får ytterligare tid. Men alltid finns sorgen där, för han är sjuk ..  den sorgen är så stor att det går inte att sätta ord på vad den har gjort med oss.
 
TUR att jag är fostrad som jag är .. jag har slagits .. krigat .. inte vikt mig en tum .. och säkert varit jävligt jobbig att ha att göra med i vissa lägen. För jag tar ALDRIG ett nej som första anbud. Eller att det går inte .. vaddå det går inte??? Du menar att det KOSTAR????
 
Jag älskar min pappa - jag vill att han skall leva med oss.
 
Därför är jag ifrågasättande när jag ser att SYSTEMET haltar.
 
 
Det är även min pappa .. han ifrågasätter .. dividerar .. argumenterar .. när han orkar.
 
Han är diabetiker, strokepatient, njurpatient, har även amputerat ena benet så han sitter i en rullstol, dialyspatient och åker därför 5 DAGAR i veckan på dialys.
 
Ifjol blev han placerad bredvid en annan patient som hade lunginflammation under dialysen .. gissa vad som hände då??
 
Jaaa .. han fick lunginflammation. Dubbelsidig. Med följande komplikation som avslut : hjärtsvikt. Hjärtat blev svårt åtgången.
 
Vet ni hur det är att se någon må så dåligt??
 
Vet ni hur det känns att ta på rädslan inför ett faktum, en dom att man skall dö??
 
Vet ni hur jobbigt det är som anhörig att vänta, hoppas och tro på det där förbannade sista hoppet??
 
 
Han är stark min pappa .. som en björn .. jag har aldrig sett något liknanade. Men ändå.
 
 
Pappa fick som genom ett under en ny medicin från USA under hela våren & sommaren .. han var den första att få den. Den har gjort underverk. Den gjorde så att man kunde operera hjärtat i augusti. Annars hade han varit borta nu.
 
Han blev testperson. Han hade inget att förlora. Bara allt att vinna. Att få leva. Med oss.
 
Då kan man nu tycka att han skulle få förebyggande mot lunginflammation, så att vi slipper denna resa en gång till .. vi har liksom lärt oss turerna. Det går nämligen att få det .. men du kan inte få det bara sådär .. du måste gå omvägar .. för att täcka den där lilla extra försäkringen som du och jag och andra skulle klara av ändå .. att få lunginflammation ..
 
Och jag funderar .. för dem som inte orkar .. som inte har kraften att ifrågasätta själv .. hur går det för dem??
 
Vem för deras talan??
 
För de vill ju leva lika mycket som du och jag vill.
 
Och jag tycker att det är orättvist.
 
 
Alla SKALL ha rätt att få den BÄSTA vården när man blir sjuk.
 
Så tycker jag.
 
 
// Anna
 
 
 
 
 
 

Må bra saker

 
 

Idag gjorde jag en karateshopping .. inhandlade en massa må bra saker - kom hem med 7 fullmatade kassar av Anna lycka .. luktagott ljus & fyrtioelva andra MÅSTE HA PRYLAR .. men det roligaste blir ändå dekopagelimmet, lacket, den nya penseln, spetsen och servetterna .. jisses så fina ljuslyktor jag kommer att få ikväll <3
 
 
 
Två kakformar fick också flytta hem till mig ikväll .. en hjärtformad och en som det står Home Made i  .. med en massa hjärtan ;)
 
 
Jag har haft en skämma bort mig själv kväll .. det bör man ha mellan varven .. göra saker som man blir extra glad av .. delar med mig av ljuslyckan senare om jag hinner .. annars delar jag med mig av det imorgon :D
 
Ha en fin kväll där ute i Svea Rike.
 
Kärlek // Anna
 
 


The teens is in da house

 
Ja .. så var det måndag kväll hemma hos mig ..
 
Tonåringarna har entrat placet och det är höstlov denna vecka .. det betyder en MASSA vänner .. det betyder en massa disk .. en massa krubb .. och en massa skratt i hemmet .. det betydre rörelse och jag älskar varenda sekund av det.
 
Till och med tjatet om att ta undan efter sig och till och med förmaningarna om nästan precis allt .. 
 
 
Och jag har smörat .. gett dem pizza .. OCH såg mellan fingrarna att de var 10 minuter sen hem ikväll.
 
Jag har hjälpt dem med den blöta ansamling av kläder som hängde med in efter turen utomhus & nu sitter de uppflugen i varsin soffa.
 

Philip i den högra ..
 

Och Izabelle i den vänstra ..
 
 
 
 
Jag har haft fina Stina på besök ikväll .. timmarna flög iväg .. catch up time .. 
 

Tack för att du är du och för att du är min vän .. det betyder en massa för mig.
 
 
Kärlek // Anna

Lyckan är sonämnet

Snön är här hos mig & jag blir som ett barn på nytt :)
 
Sitter på kontoret och jobbar och tittar ut genom fönstret .. och ler brett ..
 
Jag är lycklig idag .. för en massa saker .. mitt tonårsbarn kommer hem efter att ha varit hos sin pappa .. sonämnet, den människan på denna jord som jag älskar mest av alla. Min tonårs son  som är så mjuk i sinnet att han är både visare och klokare än vuxna ibland. Jag är tacksam för att jag fick honom. Jag blir stolt när jag hör honom prata om olika ämnen mellan himmel och jord. Jag tycker om att höra honom diskutera och förklara hur han tänker.
 
Ibland har vi djupa & allvarliga samtal .. mest för att jag aldrig köper en mening som slutar med bara för att .. jag får honom att definiera VAD han menar .. ofta ändrar han åsikt när tanke och insikt landar tillsammans och det är en fröjd att få följa hans utveckling.
 
 
Ibland klappar han mig på kinden och säger mjukt:
 
- Mamma .. det går inte till så nu för tiden ..
 
 
Hahahaha .. sannerligen så lär han mig ett och annat också.
 
Fantastiskt! :D
 

Snön är här och han är sin mammas son - även om jag inte voltar lika coolt så är jag definitvt med i snölekarna :)
 

 
Det här .. är den största kärleken av dem alla för mig // Anna
 
 
 

Mea Culpa Bellus

 
Jag kommer att öppna Mea Culpa Bellus igen ..
 
Dock för en sluten skara läsare, för dem som mailat, ringt eller på annat sätt nått mig och som vill vara en del av det som är jag - hela jag.
 
Till er som troget har följt mig genom åren - jag reser mig & gör hela vågen till er -  ELOGE till er!
 
PM:a mig så får ni lösen till meaculpabellus.
 
 
Det här handlar inte om att jag inte står för det jag säger - tvärtom .. det som kommer ur min mun är sanningen och hela den förbannade sanningen - hur jävlig den än är mellan varven.
 
Det gör ont för dem som inte vill höra den - det är jag fullt medveten om.
 
Jag tillhör inte den skalan som slår under bältet - som sticker kniven i ryggen på min nästa när denne vänder ryggen till - jag är jag .. hela vägen. Köp det eller inte - jag skiter i vilket.
 
 
Så många gånger under mitt liv som jag har stått upp för dem som har det svårt - krigat mig halvt död för DERAS skull .. för att jag bryr mig och vill sträcka ut en hand där jag kan .. vad kom ur det??
 
 
 
Det kom ont ur det. För vi har INTE samma grundvärderingar, INTE samma känsla för LOJALITET, inte samma känsla för vad som är RÄTT OCH FEL.
 
 
Det kom gott ur det. För jag fick lära mig hur extremt stark som människa jag är. Jag fick  se vem Anna Idell är när det verkligen gäller. Det spelar ingen jävla roll hur svårt slagen jag blir .. så reser jag mig igen. Om och om igen.
 
 
Tyst har jag under ett år stått och tagit emot så mycket skit så man kan tro att det är en dröm.
 
 
Inte mer .. inte en sekund. 
 
Tystnad kan vara bra också - för andra har hörts.
 
Jag har svarat med tystnad .. och betraktat. 
 
Vänner & bekanta till mig har ringt och till och med gråtit för att de tycker att jag blir så illa behandlad.
 
På det har jag svarat .. VARJE gång:
 
- Vad spelar det för roll vad de säger??? Huvudsken är att sanningen lever med mig. Det gör den. Varje sekund av dygnet.
 
 
 
 
Jag har jobbat stenhårt med mig själv och är väl medveten om mina styrkor och svagheter idag.
 
 
Därför skyddar jag mig där jag är svagare och visar mig där jag är starkare.
 
 
Mea Culpa Bellus .. där kommer hela Anna att hänga .. den svagare och den starka i enad styrka .. jag har inga problem med att blotta strupen. Vi är bara människor. Med rädsla som första instinktiva reaktion på omvärlden.
 
 
Jag är också medveten om att som bloggare låter jag andra ta del av mitt liv - men jag kom på att jag kan även välja där.
 
Tack vare er trogna läsare - som hämtar styrka och kraft i mina rader. För att ni stärker mig.
 
 
Och det är det som jag handlar om just nu  - JAG STYR mitt eget liv.
 
JAG väljer.
 
Det är helt fantastiskt! :)
 
 
Kärlek till er alla där ute // Anna
 
 

God morgon

 
 God morgon på er .. det är fredag morgon .. jag är piggelin och har en sådan good feeling i magen .. kanske beror det på att det snöade igår .. jag älskar vintertider! :D
 

 
 
Önskar er en härlig fredag där ute i Svea Rike .. ses senare :)
 
 
Kärlek // Anna

Tjejkväll

 
Ikväll spenderade jag tiden med Inga from Sweden .. över en varsin kaffe latte med vaniljsmak på Furanfiket pustade vi ut efter Tjejkvällen som stadens små butiker hade arrangerat ikväll .. då  lät det såhär;
 
Ingrid:  Anna ( & så lutar hon sig förtroligt framåt )  .. kaaaaaan vi inte baka pepparkakor någon dag här .. & ha Lotta på Bråkmakargatan som bakgrundsljud?
 
Jag: Joooooo!!!! Jaaaaaaaa!!! Vad toooookmysigt!
 
Ingrid:  Det är ingen björn!! .. det är en grisbjörn!!
 
Hahahahaha .. vi skrattade så vi nästan ramlade ur soffan .. Lotta säger ju så i filmen .. och jag .. jag är galen i Lotta på Bråkmakargatan. Jag blir ALDRIG för gammal för Astrid Lindgren.
 
 
Tänk vad så lite gör så mycket .. flanera i butiker, fika med en god vän, skratta och dela små historier från barndomen .. jag har haft en underbart mysig kväll :)
 
 
Kärlek // Anna
 
 

Min himlahund

 
Man skall vara försiktig med vad man önskar .. jag önskade mig en till hund i somras .. en ras större modell .. som skulle leva med mig och Pompen - han skulle komma till oss nu denna höst .. men nu blir det inte så .. eftersom min Pompe är himlahund nu .. jag kan ändå inte låta bli att fundera över .. om jag inte hade tänkt tanken .. hade det förändrat något?
 
 
Kärlek // Anna

Välkommen till min nya blogg

 
Varmt välkommen till mitt nya kryp in .. det senaste året så har allt i mitt liv handlat om nya vägar så då måste vi ju naturligtvis ha en ny blogg också .. jag hoppas att ni skall trivas lika bra här med mig som på min gamla blogg - för det är som jag sa häromdagen .. ibland måste man skriva det sista kapitlet & stänga boken för att kunna påbörja en ny bok med ett nytt innehåll.
 
Nya bekantskaper, nya händelser, nya drömmar och .. NYTT, NYTT, NYTT av det mesta. Men det käraste jag har följer naturligtvis med mig in i det nya - människor som har rest länge med mig & som jag håller av. För er som är nya här med mig kommer en presentation av dem senare - det är en härlig liga av blandad kompott ;)
 
Jag är otroligt glad för att jag har fått chansen till att få påbörja en alldeles ny resa .. & att ni följer med mig in i det nya, spännande & ( oftast ) roliga som allt handlar om.
 
Och vad handlar det om då?
 
Jaaa ..
 
Det handlar om att förvandla mina drömmar till verklighet, att njuta av livet & förmågan av att älska sig själv för den man är  - även under regniga dagar.
 
Det handlar om att dela med sig av tankar, funderingar och om livet i nöd och lust.
 
Det handlar om utveckling, kunskap & medvetna val.
 
Det handlar om att vara lite förbannat jävla trevlig - & att aldrig ta skit. Någonsin.
 
Vägen hit under det sista året har varit smärtsam, jobbig och grym .. men värd varje sekund av förtvivlad ångest.
 
Jag fann nämligen:
 
Rättigheten till att styra över mitt eget liv.
 
 
 
 
För mig .. är det kärlek // Anna
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0