Den jag är


Idag gick jag & Afraa till Ramr butik & köpte ingredienser till vår lunch. Afraa är BTW min nya, fina, godhjärtade vän från Syrien.
Vi har under denna vecka sedan vi möttes i måndag skrattat & gråtit tillsammans varje dag. Openminded and openhearted inför och med varandra. Jag är djupt & innerligt berörd av henne.
Idag sa hon: Anna, Söderhamn is blessed by you.
Jag svarade: no, its me, beeing blessed by all you beautiful people, sharing the present and the stories of our lifes, side by side here and now.



Vi köpte alla ingredienser och när jag skulle betala fick jag syn på: BAKLAVA!! Då åkte 4 stycken av den delikatessen med också 😂


Afraa förbereder min favvismåltid.
( Afraa till vänster om mig & Alaa höger)

Falafel. Så makalöst gott. Älskar dessa tjejer som varje dag spenderar sin tid vid min sida. Ödmjuka inför livet & jag inför dem. 
Jag önskar hela världen att få ta del av den kärlek jag möter varje dag.
Jag tar varje dag del av resan från krig & död med slutdestinationen som innehåller en önskan om fred & liv. Det många av oss tar för givet.
Ett flickebarn kom in idag på Centrat. Stod tyst & tittade på leksaker som någon hade skänkt. Jag tog hennes hand och visade att hon fick välja ur kartongen. Skygga ögon, ett snabbt leende .. sedan skratt & glädje. Kramen jag fick gick rakt in i hjärtat.
Jag tänker: vi kan göra precis allt - när viljan till något bättre är det enda valet. När vi väljer att se. När vi väljer att älska vår nästa. När vi slutar vara rädd.


För mig är dessa möten en stark påminnelse om att varje sekund vara tacksam för precis allt jag har i mitt liv.

Mitt liv är en gåva, mitt att leva varje dag.

Jag kan välja. 
Jag väljer att vara mitt bästa jag.


Kärlek // Anna


Vad vi gör det till

Torsdagkväll hemma hos mig. 
Jag känner tacksamhet.
Förra veckan upplevde jag en känsla av att vara vilsen. 

Balans.

En tids ledighet och reflektion förde mig tillbaka till livet igen.

Det är egentligen så enkelt.

Fyll livet med skratt & glädje, ni vet .. vi bestämmer helt själv vad vi vill ha i våra liv men framförallt kan vi välja hur den yttre världen får påverka oss.



Vänskap .. 3 timmar av skratt = glädje.

Umgänge med människor vi älskar = feelgoodboost.


Min son= kärlek, kärlek,kärlek!



Äta gott= njuta av tillvaron.



Skapa = kreativitet är balsam för själen.


Jag är skaparen av mitt eget liv & min egen lycka. Jag väljer att fylla mitt liv med människor, stunder & tid som ger mig livskvalité. Jag vet vad jag vill ha & jag tar in det i mitt liv.


Ödmjuk för att jag varje sekund får & kan ta del av det.

Här & nu händer det. Bara vi stannar upp och tar tillvara på det vackraste vi har: livet ❤️

Kärlek // Anna

Det är på riktigt

Tillbaka i det verkliga livet och måndag morgon kickade jag igång dagen med uppföljning av drift till Centrum för alla. Här är det på riktigt. De människor som rör sig här behöver inte en massa snack, de behöver verkstad och verkställande. NU, i verkligheten i denna sekund.
 
När jag rör mig framåt behöver jag därför människor som VÅGAR ta ställning och som VÅGAR göra det där som många inte vågar göra, nämligen ta del av verkligheten som den ser ut OCH agera därefter.
 
Jag är ödmjukt tacksam för dessa människor för de ser till att ta ansvar för de som behöver dem som mest: människor som vill vara en del av hela samhället.
 
 
Eva Tjernström, ordförande för regionstyrelsen är en av de politiker som agerar här och nu i verkligheten. Hon inte bara ser var vi blöder, hon tar aktivt ställning och agerar. För - det är på riktigt. 
Människorna i samhället som behöver integration eller delaktighet behöver inte politiker som pratar och funderar, de behöver politiker som agerar och som gör skillnad.  I livet här och nu.
 
Eva är en av få människor som jag har mött som har precis allt det där. Hon VÅGAR. Därför är det med en oerhörd glädje jag kan delge att hon kommer att volontärarbeta en hel vecka på Centrum för alla i augusti. Hon gör det för att få en verklighetsförankrad bild av alla människor som rör sig i samhället och för att möta alla som rör sig in och ut genom dörrarna på Centrum för alla. Hon kommer personligen att ta del av alla, prata med alla, vara med överallt där det händer. I verkligheten. Det gör att hon kommer se, ta del av och vara med på riktigt. Vara delaktig i fältet, tillsammans med alla andra. Eva, hela vågen för dig. Du är på riktigt. Människorna kommer att älska dig för att du gör just detta, visar att du bryr dig och är delaktig. För att du är med i fältet. Sådant kommer människor ihåg, det är sådant människor bygger förtroende på. Delaktighet. Du levererar.
 
 
En annan människa som jag verkligen känner djup respekt och förtroende för är Lars  Ulander, chef för Migrationsverket. Han har ett tydligt uppdrag och är otroligt kompetent i allt han gör. Jag älskar när människor ser möjligheter i precis allt, att utmaningen är att hitta lösningar. Sådan person är Lars.
Jag kommer för evigt att vara honom lojal i den process vi rör oss tillsammans i - integrationsarbetet. Det är utmanande, det är ofta ett hett ämne, det finns ingen mall .. ändå .. han tar besluten som krävs.Han trodde på mig när ingen annan gjorde det. Jag har jobbat så oerhört hårt för att leverera. Jag satte allt av mig själv på spel, har jobbat dygnen runt och resultatet är Centrum för alla. Jag vill att alla förstår vad han är denna man, han är den som gjorde allt möjligt när INGEN annan vågade. Det säger precis allt och lite till. 
 
 Bjuder på denna .. han är ju lite rolig också .. även om jag försökte vara seriös ;)
 
 
Jag äter, sover och lever för integrationen. Tack för att du trodde på mig. Det gjorde att tusentals människor nu är i samverkan. I FULL samverkan. Vi är dynamik när den är som bäst. Så många individer. Så många som befann sig i hopplöshet som nu är i samhörighet.
 
Så Eva Tjernström och Lars Ulander, ni snackar inte - ni är på riktigt.
 
Ni levererar.
 
Tack!
 
Kärlek // Anna
 
 
 
 
 
 
 

Värdskap i världsklass


Solsken, strålande solsken .. så var vädret när jag kom och så är det när jag åker. Hotelldirektören kom till vårt bord vid frukosten och sa att vi fick stanna hela dagen om vi vill. Jag sa att jag älskar stället - att miljön formligen skriker Anna överallt. Känner mig hemma. Vackert överallt där mina ögon ser. Då berättade han att hotellet ägs av en kunglig fond och att det finns ytterligare en villa på området som har bevarats i originalversion - ett hus som svenska Akademien hyr 5 månader per år och om vi vill får vi gå in och se. Vilket värdskap! Vilket fantastiskt sätt att möta upp kunder på. Nyfikenheten i mig väcktes direkt, jag vill bli berörd .. känna tidens vingar. Igen.



Min frukost. Fil med honung, russin och kanel. Ost och frukt. Te. Just love it!

Drottning Victoriad vilohem. Jag verkligen rekommenderar detta ställe. Varmt & välkomnande.
Helt fantastiskt!
Kärlek // Anna

Återhämtning


Nyfiken & glad Anna på väg ut genom dörren imorse. Förväntansfull.

Idag åkte vi & besökte raukastenar. Mäktigt, vackert & en magisk upplevelse.


Jag satte mig med fötterna i vattnet längs stråket av raukasten & mediterade. Känsla. Vinden i ansiktet, ljudet från vattnet. Ett med nuet. Tiden stannade upp & jag med den. Frid i sinnet.

Ja, efter den utflykten var det matdags. Jag sa till Sara att är en på Öland måste en testa nationalrätten: kroppkakor med lingonsylt. Jag tyckte att det var en okey måltid. Men ärligt så gillar jag mammas Pitepalt mycket mer 😉

Vi intog måltiden på vårt hotell, Drottning Victorias vilohem. Det är SÅ vackert här.








Nu blir det en liten vilostund innan vi letar oss ut i nattvimlet.

Jag verkligen älskar Öland & den återhämtning jag finner här. ❤️

Kärlek // Anna

Den jag är

 
 
Förra veckan tappade jag fotfästet. Fullständigt. Under några dagar. Jag mådde inte bra alls. Jag funderade över människor, deras avsikter, vad jag är och för vem jag är vad. Men mest funderade jag på vem jag är för mig själv. Vad som är viktigt i mitt liv.
 
Jag kom ihåg pappas ord:
- Anna, dela ditt liv med någon som delar dina drömmar. Det är så man blir lycklig.
 
Jag kom ihåg hans ord:
- Anna, när det är jobbigt, jobba hårt så in i helvetet det är så man håller fokus.
 
Jag kom ihåg hans ord:
- Njut av livet Anna, livet skall vara roligt att leva.
 
Så jag virrade runt några dagar under förra veckan .. påverkad av andra människors beteenden. Jag tillät andra att för en liten stund ta plats i mitt liv. Det gjorde mig ofokuserd. Utan kompass.
 
Tills jag en kväll i badet skrattade åt mig själv, för .. insikten slog ner som en bomb .. jag är kaptenen över mitt liv. Jag vet också att om jag går in i min egen känsla så mår jag bra, oberoende av någon annan. Jag har tydliga målbilder. Med vad jag vill och i vilken relation jag har till mig själv och var jag är på väg.
 
Jag tänkte .. jag har integriteten intakt, jag har jobbat hårt som f*n ,, men när hade jag skoj sist?
 
Så, jag bestämde mig för att leva livet som det skall vara - i glädje och med skratt som förstahandsval.
 
Jag sa till min Sara .. du .. vi drar. Jag måste ha miljöombyte.
 
Så vi satte oss i bilen, svängde ut på E4:an .. söderut ..
 
 
Mil efter mil efter mil lade vi bakom oss .. i Stockholm bröt helvetet ut .. vi kröp fram .. det haglade och regnade, blixtrade och dundrade .. och jag kände lycka.
 
 
Vi stannde på ett hak efter vägen för att äta .. Daisys .. det kändes som att kliva in i Twilight Zone. 
Sedan körde vi fel .. rätt ut i mörkret .. och jag skrattade så jag låg dubbelvikt innan vi kom på rätt väg och håll, men jag sa till Sara:
 
- Du, vi har ingen brådska, livet är här och nu, vi är på semester .. det enda vi vet det är att vi kommer att komma fram dit vi skall.
 
Så skön känsla och den inställningen har jag till livet.
 
 
Imorsse, vaknade upp till ett soligt Oskarshamn .. jag svär .. jag kommer inte ihåg när jag mådde så bra sist. Lugnet .. glädjen .. livet. 
 
 
Sara .. som kan mig utan och innan .. som ser HELA mig så som jag är. Som alltid bara vet. Hon som jag berättar allt och inget för .. hon som jag kan diskutera alla ämnen med som handlar om allt mellan himmel och jord. Hon som följde mig på impulsresan utan att tveka. För att hon känner mig. För att hon ser vad som finns i djupet hos mig.
Tack vackra människa för att jag får fullt spelrum för den jag är med dig. Idag har jag säkert sagt att jag är lycklig 20 gånger .. sträckt ut armarna och bara känt livet .. Sara .. du är en stor anledning till den lyckan. Tack.
 
 
 
Kalmar slott ..  Kalmar slott var fantastiskt vackert .. älskar historia, älskar dåtiden och känslan av tidens vingar. 
 
 
Sedan fortsatte resan .. BRON över till Öland .. sååååå härligt!
 
 
Drottning Victorias vilohem. Här bor vi .. jag och Sara .. underbar trädgård, uteplatser tagen som från en svunnen tid .. inomhus genomsyras hela stället av .. lugn och ro. Exakt vad jag behöver.
 
 
Mitt rum är fantastiskt gulligt .. med öppen spis. Vet ni hur mycket jag älskar denna miljö? 
 
 Sen eftermiddag, så strosade vi ner till centrala Borgholm, vi hittade en gullig innergård där vi tog in oxfile och rött vin .. pratade om allt och inget medan solen sken från klarblå himmel.
 
Vet ni .. livet i sin skönaste form. Jag kände livet, jag kände att jag har försummat mig själv när jag har jobbat så hårt och inte gett mig utrymmet till att få leva. Jag insåg när jag satt där på innergården med min fina vän att jag är otroligt priviligerad. Jag kände mig fri. Fullständigt fri som människa.
 
Båthamnen .. där drack vi kaffe och åt glass .. jag såg STORA fiskar i vattnet och älskade känslan av vind i ansikte och hår .. och så skratt igen. Vi skrattar hela tiden .. över allt och inget. 
 
 
 
Sent ikväll var vi uppe och besökte Borgholms slott .. vi gick och gick och gick efter helt underbara stigar .. stannade till vid denna plats, där skog och grönska mötte hav.
 
Jag känner .. det är fantastiskt att vara människa. Vi har allt, bara vi stannar upp mellan varven.
 
Förra veckans läxa är således:
 
De största läxorna i livet gör ondast, men om vi bara förstår att vi själva väljer hur livet skall vara ( oberoende på hur andra människor beter sig eller inte ) och att när vi själva sätter målen, syftet och det innehåll vi själva vill ha i våra egna liv så får vi exakt det vi vill ha.
 
Jag är därför mycket ödmjukt tacksam för att jag väljer att leva livet, här och nu som jag vill ha det.
 
 
Kärlek // Anna
 
 

RSS 2.0