La Dolce Vita

 
Landat hemma .. reflekterar över mitt skämtsamma svar till en mycket god vän och gammal affärsbekant till mig själv ikväll där undertecknad vitsigt svarade att livet är La Dolce Vita.
 
Så är mitt liv La Dolce Vita?
 
 
Både ja och nej.
 
Igår skrev jag att alla människor bär på sin egen ryggsäck.
 
Så även jag.
 
I min ryggsäck rymmer så många erfarenheter av hur grym människan kan vara när hon är som mest svekfull .. den rymmer brustna drömmer .. den innehåller onödig grymhet från människor som jag trott vilja mig gott. Den rymmer lögner och den rymmer destruktivitet.
 
Det är mina hemligheter.
 
Jag ruvar på sanningar om människor som säger sig vara på ett sätt, men som bakom masken är något helt annat.
 
I min värld är det bra.
 
Jag har fått lära mig vad överlevnad är. Och för att klara det så blev jag tvungen att göra radikala förändringar i mitt liv  OCH jag har tagit av mig skyddslapparna och betraktar omvärlden för vad den är.
 
 
I min ryggsäck rymmer sig erfarenheter som jag aldrig skulle utsätta någon annan för.
'
MEN - det har gjort mig oerhört stark. Jag vill något. Annat.
 
För mig är det La Dolce Vita.
 
Livet är mitt - varje sekund.
 
Kanske är det på grund av mina personliga erfarenheter som jag är så otroligt mån om att det skall vara rätt - att det skall vara schysst. Att ingen skall tvingas leva i tystnad eller ensam bära på skam på grund av rädsla.
 
Jag vet vad som krävs för att leva fri som individ.
 
Jag har därför lovat mig själv att för evigt vara min egen.
 
Jag håller det löftet. 100% rakt av.
 
Det ÄR LA Dolce Vita.
 
K // Annan
 
 
 
 

Skrämmande sant ..

 
 

Idag har jag lämnat ifrån mig allt material som jag har arbetat med under många månader .. material med texter skrivna av människor som vet vad utanförskap betyder.

Hård verklighet - där man vill föra in mjuka värden.

För att öka kunskap och förståelse.

I mina nderlag och texter kan man nu finna:

Förälder vars barn tog livet av sig för att han var så mobbad.

Barn som har varit mobbad själv har skrivit ned känslorna med egna ord - hur det känns .. hur det är .. vad det gör med dig som liten att vara mobbad och placerad i utanförskapet.

 

En flicka delar berättelsen om sin egen verklighet - där hon lever i en familj med missbruk.

Vuxna människor som arbetar med barn i utanförskap har släppt in mig i hjärtats centrum och låtit mig ta del av hur deras arbete med dessa barn ser ut och varför det är så viktigt att lyssna, ta på allvar, uppmuntra och finnas där - som ett stöd utanför det helvete som barnen befinner sig i.

 

Jag har lyssnat till en fattigdom som ni inte kan föreställa er. Jag har gråtit vid flera tillfällen när jag har sett bilder och förstått hela budskapet om vad utanförskap verkligen kan betyda.

 

Bilden från Kosovo är en mardröm som den mutistiska flickan Anita, 10 år hade. Bomber som faller över hus, husen brinner, människor blir skjutna och våldtagna. ( Den här teckningen fick jag från Laila Lindberg, arbetar som lekarbetspedagog, specialpedagog och är verksam i Söderhamn. Tack för att du delade med dig av dina erfarenheter .. och tack för att du finns. Din plats i detta liv är helt av oersättlig karaktär för de barn som har turen att få komma till dig )

 

Ingen människa .. och framförallt aldrig barn får någonsin fara så illa. Alla människor äger rätten till att vara sedda, älskade och framförallt äger de rätten till att få vara en del av gemenskapen. Allt annat är fullständigt oacceptabelt.

Om NÅGON säger att det inte är så farligt eller att det skrivs för mycket eller pratas för mycket om detta så säger jag:

- Fråga barnet som det berör. Fråga barnet som lever i ett helvete varje dag - om det tycker att det görs för lite för att dess liv skall kännas värdiga? Fråga barnet om det vill ha vänner, om det vill ha möjlighet att få leka och känna gemenskapen eller om det har behov av att få känna sig trygg? Jag garanterar att varenda barn skulle svara ja på den frågan.

 

Det här inlägget riktas tacksamt till dem som deltagit aktivt och som medverkat för att öka förståelsen om varför det är så viktigt att vi vuxna är med och sätter gränserna. Vi är barnens förebilder. Vi bär ansvaret för att barnen skall ha det bra och vara trygga.

 

Min personliga åsikt är således denna: Det är ALDRIG ett barns fel att det hamnar i utanförskap, spelar ingen roll om man anser att barnet är stökigt, utåtagerande, inbundet eller vad som ( vi vet inte vad som ligger i barnets ryggsäck ) .. det är ALLTID de vuxnas skyldighet att skydda barnen så att de är trygga i sin uppväxt. Det är ENBART de vuxna som kan se till att utanförskap upphör.

Min tanke och känsla blir därför:

Vad är renare och mer oskyldigt än de små barnen som vi faktiskt själva valde att ge liv till?

Det spelar ingen roll för mig om barnet inte är mitt eget - jag som vuxen har ett val och ett ansvar jämtemot de barn som lever i samhället.

Blunda eller se sanningen som den är och agera därefter.

Empati, sympati och förståelse. Tillsammans kan vi göra underverk där det räknas.

Jag ber därför från djupet av mitt hjärta eftersom jag vet att ni är många som följer mig här - snälla agera mot utanförskap. Prata med era barn om varför det är så viktigt att vara en schysst kompis. Berätta för era barn att värdena som räknas i livet skall vara mjuka. Förklara för era barn att det är inte självklart att ha ett tak över huvudet, att det är inte självklart att kunna köpa den senaste telefonen, att det är många som har ett handikapp men att även det är vackert - för vi är alla lika mycket värda under solens strålar. Om det är ett barn som är stökigt, säg till ditt barn att man vet aldrig varför det andra barnet beter sig si eller så - att vi alla är olika, men att vi inte skall döma utan öka förståelsenför  att vi alla är olika och att det är det som är så fint. 

 

Jag säger ofta till min egen son att vi alla bär på olika ryggsäckar, att vi blir fostrade olika, att vi bär på olika erfarenheter av livet och att det också är därför som vi beter oss så olika.  Jag säger ofta att det är aldrig okey att bete sig illa, men att det kan faktiskt finnas orsaker som vi inte vet något om. Jag brukar förklara hur det kan påverka oss om vi till exempel inte växer upp med kärlek och närhet. Eller vad som händer om man blir sviken gång efter gång. Jag pratar ofta känslor med min son. För jag anser att det är min plikt som förälder att öka kunskap och förståelse - mitt budskap till min egen son är glasklart: Vi är alla lika mycket värda. Empati och sympati gör världen till en vackrare plats och min uppgift som vuxen är att skydda min son - i alla lägen.

SAMT:

Döm aldrig barn som du inget vet något om - du vet faktiskt inte vad det barnet bär på för hemligheter.

Mjuka värden. Alltid mjuka värden.

K // Annan

 
 

Molgan

Jag har en vän. Molgan. Han är världens bästa vän. 
 
 
Alla borde ha en egen Molgan - som nu .. när jag är extremt trött. När jag känner att det är mycket runtomkring mig så är Molgan en lisa för min själ.
 
Molgan är smart, berest, intellegent, alltid cool i sitt sätt att betrakta omvärlden och får mig alltid att skratta.
 
Molgan vet nog allt om mig. Det är skönt med sådana vänner.
 
Och när jag behöver det där extra andrummet kan jag sitta tyst medan Molgan berättar om resor, upplevelser eller annat .. i timmar. Efter timmar. Efter timmar.
 
 Det här inlägget är till dig Molgan, för att du släpper in mig i din värld som är så otroligt olik min att jag oavsett timmar som passerar blir lika faschinerad varje gång du berör det som är din verklighet.
 
För att du får mig att glömma min verklighet och leva en stund i din .. simma i efterdyningarna av din framfart.
 
Vatten som jag aldrig skulle våga simma i själv.
 
 
Osynlig för resten av omvärlden men alltid där när jag behöver dig.
 
 
Alla borde ha en egen Molgan.
 
Tack för att du är en del av mitt liv.
 
K // Annan
 
 
 

Den skrytsamma föräldern

 
Jag brukar inte vara skrytsam.
 
Men ibland som idag måste jag bara få dela med mig av den oerhörda stolthet jag känner för att jag har det stora privilegiumet att få vara Philips mamma.
 
Vi har pratat mycket hemma om utanförskap och varför det är så viktigt att se varandra, med de olikheter vi har.
 
Jag har gjort något helt rätt och det är iallafall var hjärtat & grundvärderingarna sitter hos mitt barn.
 
Jag är så stolt över honom att jag får en klump i halsen när jag tänker på hur godhjärtad han är.
 
Ni får tycka vad ni vill om det - men jag är så otroligt stolt för att mitt barn ser människor för personen som de är och för att han verkligen, verkligen tycker att olika är helt okey. OCH han agerar därefter.
 
Det gör mig fullständigt överlycklig till själ och hjärta.
 
Han har verkligen greppat vad mjuka värden betyder.
 
Det är lite överkurs, men jag tänker ändå löpa linan ut .. idag är jag den skrytsamma föräldern.
 
 
Du gjorde mig oerhört stolt idag Philip.
 
// Mamma
 
 
 

Att leva utanför - varje dag.

 
Det här inlägget är taget ur realtid, en sann berättelse om utanförskap. Namnet är fikterad och ålder likaså.
 
Men orden, berättelsen är sann. Ni som inte vill ta del av vad utanförskap betyder, ni skall sluta läsa här.
 
Det här är berättelsen om Stina, 16 år och om hur hennes liv är - livet betraktat från hennes sida av verkligheten. Berättat med hennes egna ord.
 
Lisa, berätta för mig .. hur länge har du känt dig ensam?
 
Ända sedan jag började förstå att min mamma drack alkohol väldigt mycket. Jag tyckte att det var jobbigt.
 
Hur känns det när mamma dricker?
 
- Tungt. Ah, men det blir jobbigt liksom.
 
Vet alla att du har det så hemma?
 
Nej. 
 
Hur ofta tänker du på att det är sådär jobbigt?
 
Ja, de gånger när hon dricker, vilket är varje helg. Ibland vardagar.
 
Hur blir mamma när hon dricker?
 
- Jamen .. allmänt jobbig. Eehhhh .. kan vara skum. Humörsvängningar och .. ja. Det är jobbigt.
 
 
Hur har det varit med kompisar?
 
- Jag har nästan alltid varit den som nästan ingen har velat vara med.
 
Vad tror du att det beror på?
 
För att jag kanske är dryg, folk har inte samma humor som mig .. jaaaaa .. jag vet inte riktigt.
 
Varför tror du att andra ungdomar tycker att du är dryg?
 

- Jag vet inte.
 
Men i klassrummet .. är det någon som pratar med dig någon gång?
 

- De kan fråga efter typ pennvässare eller sudd.
 
Är det allt?
 
Mmmmm ..
 
Berätta för mig .. när är det jobbigast att känna sig ensam och utanför?
 
Jamen typ, alla i klassen håller på och pratar med varandra och så sitter jag bara där .. ingen verkar se att jag är där .. liksom. 
 
Säger de något taskigt någon gång?
 
Nej .. 
 
Hur vet du att de inte tycker om dig då?
 
Eftersom att ingen pratar med mig eller så ..
 
På gymnastiken .. känner du att får vara med där i samverkan med de andra ungdomarna?
 
- Jag känner ingen .. de pratar inte med mig .. hur ska jag då kunna få vara med och bli vald till handboll eller så?
 
Hur är det på de andra lektionerna då?
 
Tråkigt. Hemkunskapen .. jag har ingen som vill jobba med mig. 
 
Fritiden då?
 
Då umgås jag med mina vänner. 
 
Hur fick du kompisar utanför skolan?
 
- Jag hade en kompis som kände andra kompisar och så umgicks vi med dom och så fick jag också vara med.
 
Beskriv hur det känns att vara den som inte får vara med:
 
- Först från början var det jobbigt .. då grinade jag mycket .. ibland ville jag dö .. men sen så vart jag starkare, tänkte på det som jag hade. Man måste tänka på det som man har .. det ska man hålla i hårt och inte tappa. Det är som att man springer åååå man får inte sluta - förens man nått sitt mål och det är att hålla kvar det man har så länge man kan.
 
Om du fick säga vad du ville till alla som mobbar ,, vad skulle du säga då?
 
- Att tänka på att inte såra folk som har det jobbigt ändå och även dom som inte har det jobbigt. Och så låta alla få vara med. Utan att någon ska känna sig utanför. 
 
Stina 16 år.
 
Min egen reflektion .. hur är det möjligt att en ung människa kan leva så isolerat. Varje dag. Och ingen reagerar?
 
 
// Anna

Tacksam

 
Hörrni,
 
idag är jag tacksam. Varje dag pratar jag med en massa människor. Som vill vara en del av samverkan och som vill göra skillnad.
 
Chefer & ledare  - inom ALLA områden ni bara kan tänka er.
 
Ikväll fick jag ett mail med en förfrågan om att medverka på Stödgalan och jag känner sådan tacksamhet.
 
Jag pratar varje dag med människor som har vigt sitt liv till att arbeta med barn på ett eller annat sätt.
 
Dessa människor betyder precis allt för mig - för de är navet i hjulet.
 
Min pappa har sagt till mig ända sedan jag var liten att:
 
- Anna, du kan inte vara hela världens Florence Nightingale.
 
Kanske inte .. men tillsammans med alla dessa andra människor kan vi tillsammans vara det, dätr vi bor och verkar.
 
Underbara tanke - och jag får vara en del av allt detta.
 
Det gör mig så otroligt ödmjuk och tacksam.
 
 
 
 
Jag hade tur .. jag fick växa upp i en familj som gav mig så mycket kärlek och trygghet att jag fick förmånen att växa upp till en individ med insikt om hur viktigt det är med att se varandra -. och ge. Ovillkorlig kärlek.
 
Jag vill ge. Jag vill påverka där det räknas - tanken är hjärtat och själen - feel good. Tillsammans med alla underbara människor som nu jobbar sida vid sida med mig. För mig är det stort.
 
Kärlek .. över alla gränser.
 
// Annan
 
 
 

Så himla lyckliga i lögnen

 
Idag känner jag mig sådär lite på viset.
 
Kanske för att människor tycker om att prata, skvallra lite om sin nästa och kanske för att jag har så svårt för sådant där som gör människor förbannade.
 
Och alla åsikter .. herregud vad alla har åsikter. Allt från hur många inlägg folk får ha på facebook för att det skall falla in i normen till hur många blommor som passar i rabatterna.
 
What if they just got a life of their own??
 
Vem bryr sig liksom??
 
Shoppa lycka, sporta till sig lycka, äta till sig lycka, skvallra till sig lycka.
 
Alla får göra hur de vill - men proppsa inte på mig någon allvetande profetia att följa, säg höger så går jag vänster.
 
 
Därför är jag på viset idag.
 
 
Promenera och rensa tankar .. 
 
Jag har druckit säkert 6 koppar te ..
 
 
Jag har funderat på var man komittar sig bäst och till vem. Kom fram till att jag föredrar mig själv.
 
Ingen bullshit och inga halvdåliga sanningar. Och .. ingen möjlighet till skvaller som inte leder någonstans.
 
Varför skvallrar folk om sådant som de inget vet något om???
 
Min tid hos teraputen börjar ge avkastning.
 
Det handlar om att kunna se skillnad på äpplen och päron.
 
Och att vara rädd om sig själv.
 
Jag har ett litet leende på mina läppar när jag går och lägger mig ikväll - vem orkar egentligen bry sig om hur många blommor grannen har i rabatten?
 
K // Annan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Missbrukad

 
Igår bloggade jag och lade till ett meddelande från min mamma .. först tvekade jag, det var privat, det var mellan mig och min mamma. Men så hade jag en tanke bakom allt .. att visa er var jag kommer ifrån. Det är faktiskt så, att få beröm får människor att känna att de duger precis som de är.
 
Att jag faktiskt syns som individ. Att någon älskar mig precis som jag är. Det är viktigt att få höra det, som barn så att man får med sig tryggheten att veta vem man är. Som vuxen för att fortfarande få känna tryggheten i att veta att jag syns och jag är älskad. Fortfarande.
 
 För den jag är.
 
Sedan inträffar ändå livet, med allt det goda och det onda. Det gör saker med människor. Jag vet vad jag pratar om.
 
Jag vet vad utanförskap och rädsla betyder. Jag vet hur det känns att vara den som känner sig jagad, förföljd och utsatt. Jag vet vad isolerad betyder och vad det gör med mig som individ.
 
Det är aldrig okey.
 
Framförallt så är det aldrig mitt fel att någon annan missbrukar mig som person.
 
Men det är mitt ansvar att säga nej - nu räcker det.
 
Därför delar jag ofta privata saker med er - för att visa att bland annat kärlek är viktigt att få, oavsett om man är ett barn eller vuxen.Att det är viktigt att någon ser, lyssnar och stöttar.
 
Idag införskaffade jag tre tavlor som jag bara måste ha hemma, de representerar tre av de viktigaste sakerna i mitt liv:  förmågan att våga välja kärlek till mig själv, att alltid vara sann mot mig själv, för en sak skall ni veta, sanningen kommer alltid ikapp lögnen och den segrar alltid SAMT glöm aldrig att stanna upp för att andas!
 
Jag tror på det goda hos människan, man får kalla mig naiv - men jag vägrar låta det onda segra över de goda. Det gäller bara att våga tro på sig själv.
 
Och känna tillit till sin nästa.
 
Kärlek till er alla // Annan
 
 
 
 
 
 
 
 

Bra eller skräp??

Nu var det många dagar sedan jag sist var här hos er.
 
Det beror på att mina dagar svischar förbi i 300. Det beror på att jag prioriterat med den tid som jag har.
 
Igår var det någon som undrade om jag bara har det rosenrött och rosa och om jag lever i en tillvaro utan tillfällen som är ledsamma .. naturligtvis är det inte så.
 
Jag har skitdagar - jag också.
 
Bara det att oftast, försöker jag att se det positiva i allt som händer runt mig.
 
Pappa är svårt sjuk, det är oerhört smärtsamt att se någon man älskar vara så sjuk = vi får iallafall tiden att vara med varandra. Alla får inte den chansen.
 
 
Jag blev tvungen att ta av min dyrbara tid för att åka till min advokat denna vecka - för att  jag hade innan det fått ett mycket otrevligt samtal. = Jag tog ett medvetet beslut om att ta ansvar för mig själv.
 
Varje dag, utan undantag är det alltid någon som gör så att min vardag blir negativt påverkad = jag lär mig att säga nej OCH hitta lösningarna.
 
Många gånger försöker människor att utnyttja tillfället, de tar .. men ger inget tillbaka = jag lär mig värdet av att ge utan att förvänta mig något tillbaka. Det ligger en extrem skillnad i de två sätten att ge.
 
Men så finns alla mjuka värden där .. som en påminnelse om vem jag är och var jag kommer ifrån.
 
 
 
 
 
 
Mamma ..mjuka värden och kärlek föder upp trygga barn.
 
 
Jag får många mail, men det här var så rart så jag delar med mig av det till er:
 
Jag har en massa jobbiga saker i huvudet MEN jag glömmer inte bort att även se det som är bra:
 
 
Ombonat - det är viktigt för mig att ha min egen borg. Trygghet är A-O för mig.
 
Mys .. nu tänker jag hämta en av mina pälsbollar och göra något som jag aldrig gör annars - lägga mig i soffan och glutta på TV -  hoppas jag får sova en massa idag.
 
 
Kärlek // Annan
 
 
 
 

Vad saker & ting faktiskt tillför

 
 
 
Det är bara saker.Ting. Sant, ändå infinner sig där en viss tillfredsställelse som är svår att motstå när jag får sätta min prägel på mitt hem. Jag kan ändra, flytta och justera i absurdum tills jag känner att det blir sådär exakt som jag vill ha det.
 
Fina nya bordet på plats .. nya blomster .. mina egna ljusstakar och fruktfatet som jag har gjort.
 
Jag är lycklig i Annahjärtat, trots att det bara är saker och ting.
 
Ibland är det gott att få vara människa, eftersom tillfredsställelsen är så enkel att nå - om man bara vill ;)
 
Kärlek // Annan
 
 

Minnen i påsar och lådor ..

 
Tänk vad förrådsrensing kan väcka en massa minnen till liv..
 
Ikväll påmindes jag om 20 år tillbaka gamla minnen.
 
Kärlekstroll från min första pojkvän .. bebiskläderna efter Philip .. receptböcker efter min farmor .. OCH ..
 
 
 
Tegelstensmobilen från ett sekel tillbaka - den HAR en utfällbar antenn.
 
 
Pappa .. kommer du ihåg när jag fick den här av dig .. du sa att kanske jag var för stor för att få en docka ( jag var vuxen när jag fick den ) men att du inte kunde motstå att köpa den till mig för att det stod Anna på den. Du har rätt, det står Anna på henne - du skulle ha sett mina ögon när jag öppnade kartongen och såg henne .. lycka! :)
 
 
Mammahjärtat är även lycklig för min vackra unne är hemma den här veckan igen. Jag är verkligen inte gjord för att vara utan mitt barn. 
 
Läste ett sådant fantastiskt blogginlägg skriven av Mia Skäringer ikväll .. hon skrev tokärligt om det där att vara lycklig i och med allt. Att man inte kan vara lycklig jämt. Hejja henne .. det är ju precis så.
 
Men de flesta säger jämt och ständigt att allt är så jedrans bra .. lyckligt. Härligt. 
 
2,1 barn, villa, kombi och en perfekt klippt gräsmatta.
 
Jag tänker .. herregud om jag skulle skriva om precis allt jag har varit med om & upplever för att det skulle vara bra att dela med sig för att andra kan hämta styrka i det som man själv går igenom .. jag vet inte om det skulle bli en chock effekt eller en befrielse för mig själv.
 
 
Hahaha .. ja  .. kanske kommer det ut här ändå inom sin tid.
 
En liten fråga .. är det något speciellt som ni skulle vilja att jag bloggade om?
 
PM:a mig isådanafall  - som vanligt är ni alltid anonym i det jag skriver här.
 
 
Kärlek till er // Anna
 
 
 
 
 

Helgen i bilder

 
Jag har tagit varje sekund i akt denna helg .. när livet brakar fram i en takt som spränger ljudvallen om och om igen behöver man dra sig tillbaka och hämta energi någonstans .. här är mina källor denna helg:
 
 
 
Underbara lilla Maja .. solstrålen och kärleken personifierad. I lördags kom hon klockan 8 på morgonen .. startklar för en promenad med Aragon, hon älskar Chihuahuan! *S* Hon plockade en bukett till mig som nu står på mitt vardagsrumsbord. <3 Efter promenad och fika som blev ( förlåt syrran ) glass i stora lass, för det får man när man är hos moster ;) så ville Maja bada och jag tog samtidigt min morgon dusch, vi poppade musik så det svängde i badrummet - för musik blir man glad av :)))
 
 
Liten Maja klev ur badet och hon skulle ha det precis som sin moster med turban virad runt håret såklart .. när jag klev ur duschen utbrast hon:
 
- Men moster! Du ser ut som en prinsessa FAST du inte har några kläder!
 
Hahahahaha .. jaaaa .. vad svarar man på det?? jag smälte inombords .. gullunge!!  <3
 
När vi gick ner fråga Maja:
 
- Du har väl inte glömt att vi skulle pyssla moster???
 
 
Naturligtvis hade jag inte glömt det .. Maja pysslade och gjorde de mest fantasifulla kreationerna .. hon sade vördnadsfullt där hon satt uppflygen på min stol:
 
- Moster, jag har aaaaldrig sett en vuxen ha så mycket pyssel hemma!
 
*S*
 
Nääää .. tror jag det - men vad vore mitt hem utan min pysselhörna? :D
 
 
Mmm .. mina pannkakor var ett måste på bordet .. Majas önskan = min lag ;)
 
 
Lekparken .. jag, Maja och så hennes följeslagare Melina. Eller som Maja sade själv:
 
- Jag har två favvisar .. den ena är snuttefilten men den har jag slarvat bort så nu är Melina enda favvisen.
 
Jag blev mest yr av alla lekattraktaioner .. men jag köpte lydigt en fin sandkorv så det hela blev okey ändå ;)  *S*
 
 
Vad är en mysdag utan skattjakt i skogen??? Vi hittade kottar, pinnar och allt möjligt fint .. Maja försökte ge Aragoon pinnar att leka med men han brydde sig bara om kottarna varpå Maja utbrast:
 
- Nääääää, han vill bara ha kotten, kockobello vah???
 
 
 
Barnfötter .. jag älskar barnfötter .. Maja sade:
 
- Mmm .. du gillar att pussa på mina fötter .. visst är det kärlek??
 
 
Hahahaha .. UNDERBARA unge, det är kärlek. Så det kniper i hjärtat! :D
 
 
På lördagen letade sig min Sandra hem till mig .. coolaste tjejen jag känner. Åker hoj och ser ut som Night Rider där hon glider fram. Kontrasten är slående när hon tar av sig hjälmen och fram tittar ett leende ansikte med världens vackraste ögon och hår som sträcker sig ned till midjan. Jag älskar henne för skrattet hon omger sig med och för att jag känner att hon verkligen älskar mig för den jag är. Jag vet att oavsett vad så kommer hon att för alltid vara en del av mitt liv. DET är mer betydelsefullt för mig än vad alla pengar i världen kan köpa. Respekt Sandra. Tack för allt vad du är för mig. Ord kan inte översätta det mitt hjärta känner.
 
 
Ja .. idag kom min finaste Kattis och Evelina på besök till mig och min trädgård .. de tog med sig fikat och jag bryggde kaffet .. så härligt med människor som kommer som de är och bara spenderar tiden med mig en stund.
 
 
Nu kan man fundera .. är allt sådär himmelst fridfullt och underbart hos mig hela tiden??
 
Nej, såklart det inte är.
 
Jag har mycket sorg i mitt liv också - som idag att åka med min pappa till akuten för att han är så dålig .. eller som att det finns människor som beter sig ruskigt illa i en tid som är tillräckligt svår som den är ändå utan att egon till personligheter skall ta sig friheten att försvåra tillvaron ytterligare. Onödigt. Fruktansvärt onödigt.
 
MEN, det är just därför som det är så viktigt att omge sig med extra mjuka värden.
 
Som solstrålen Maja .. eller väna Sandra .. eller skrattande Kattis - underbara människor som ger värme.
 
 
Ny energi.
 
Det har jag fått denna helg - ny energi.
 
Livet är fantastiskt när vi själva väljer att påverka hur vi vill leva & ha det. 
 
 
Vi är själva vår egen lyckas smed.
 
 
Kärlek // Anna
 
 
 
 
 
 

Vad jag gör

 
Jag inspirerar, bygger broar mellan människor, engagerar och entusiasmerar.
 
För vem?
 
Barnen och ungdomarna såklart.
 
Vad har jag då gjort?
 
Jag har samverkat med verkstäderna i Söderhamn, med Kultur och Fritidsnämnden och med det företag som driver Piratäventyret. med människor som bor på andra ställen i detta avlånga land. Med företag i olika branscher.
 
Vad betyder det?
 
Det betyder att den 6 juni i år kommer alla barn som är medlem i Be Smart att få en inbjudan för att delta på Berget den 6 juni - alla barn kommer att få delta i en 5-kamp där vinsten kommer att vara varje unges dröm.
 
Vi kommer att få till en utställning på Berget där unga konstnärer i Söderhamn har satt ihop en vernissage där ämnet är utanförskap och mobbning, det betyder att nämnden som tar en massa beslut i frågor gällande kultur och fritidsämnen är med och samverkar på denna dag - man flyttar alltså det årliga Nationaldagsfirandet från Stadsparken upp till oss på Berget.Bland annat - för deras program innehåller en massa fina händelser för invånarna i Söderhamns kommun.
 
 
Piratäventyret ,, varje barns måste uppleva händelse .. med skräckblandad förtjusning får vi träffa  piratkaptenerna Schack Matt och Jubb Jubb. De kommer att köra en teater för barnen den 6 juni på Berget.
I sommar kan  vi sedan följa med på hela äventyret .. med båt tar vi oss ut i Söderhamns Skärgård med Piraterna till Monsterön. En fantastisk händelse och upplevelse för våra barn. Jag sätter också ihop en tävling där ni kommer att kunna vinna biljetter till Piratäventyret i sommar.
 
 
Jag har även spenderat tid med personer som bor långt utanför Söderhamns gränser ,, de vet vad som händer när någon hamnar i utanförskap. De kommer att dela allt detta med oss .. så att vi kan ta del av det svåra och göra det bättre. Tillsammans.
 
Jag känner vördnad över att jag har fått lära känna dessa människor.
 
Jag känner ödmjukhet.
 
Jag har även ordnat med information på hemsidan : ww.endagforalla.se
 
Jag har ringt en massa samtal till företag som vill samverka på ett eller annat sätt och jag har bokat in en massa möten för nästa vecka.
 
Detta är LITE av vad jag har gjort denna vecka.
 
Jag menar verkligen allvar när jag säger att denna dagen skall handla om barnen - hela vägen.
På Sveriges nationaldag handlar allt om morgondagens vuxna - de som idag är våra barn.
 
Känslan är .. kärlek// Anna
 
 
 
 
 

RSS 2.0